Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (καθ.Παθολογίας): Να αραιώσει ο κόσμος στις συγκοινωνίες – Θα αποδώσουν τα μέτρα

Γώγος (καθ.Παθολογίας): Να αραιώσει ο κόσμος στις συγκοινωνίες – Θα αποδώσουν τα μέτρα
Στόχος είναι τις επόμενες 10 με 15 ημέρες να περιοριστούν κάτω από 100 τα κρούσματα είπε ο κ.Γώγος
Προειδοποίηση για τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούν στις αστικές συγκοινωνίες απηύθυνε ο καθηγητής Παθολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αραιώσει ο κόσμος και τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος υποστήριξε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, καθώς όπως είπε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον Covid.
Όπως είπε «το τοπικό Rt, στην Αθήνα είναι στο 1 -1,1, ωστόσο πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει το R0» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη στιγμή θα αποδώσουν».
«Στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1» υπογράμμισε ο κ.Γώγος, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα τονίζοντας ότι ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown.
Ερωτηθείς σχετικά μες την αξιπιστία των rapid test, ο κ.Γώγος τα χαρακτήρισε «επανάσταση» κι εξέφρασε τη γνώμη ότι θα βοηθήσουν αρκετά στον έλεγχο της νόσου γιατί είναι γρήγορα, εύκολα, απλά και φθηνά.
«Το πλεονέκτημα είναι ότι στο νοσοκομείο έχεις γρήγορη διάγνωση και απομονώνεις το περιστατικό» είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος σχετικά με το εμβόλιο δήλωσε ότι μέχρι την άνοιξη, θα υπάρχει ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι ευαίσθητες ομάδες.
«Αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι γύρω στο 60%, θα είμαστε ικανοποιημένοι» επεσήμανε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης