Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borjans (Γερμανία): Πρέπει να πολεμήσουμε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

tags :
Borjans (Γερμανία): Πρέπει να πολεμήσουμε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Norbert Walter Borjans την λήψη μέτρων για το βρώμικο χρήμ
Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Norbert Walter Borjans ζητά την λήψη αυστηρών μέτρων για την πάταξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος που έγινε γνωστό την Κυριακή.
«Δεν μπορεί σε άλλες χώρες να πρέπει να καταβάλλονται πρόστιμα δισεκατομμυρίων και στη Γερμανία να μπορεί να κανείς να ξεφεύγει με μερικά εκατομμύρια.
Ακόμα και η ανάκληση της λειτουργίας τραπεζών μπορεί επίσης να ληφθεί ως μέτρο σε ακραίες περιπτώσεις.
Επίσης, στην Γερμανία, τα ακίνητα μπορούν ακόμη να αγοραστούν με μετρητά.
Αυτό θεωρείται όμως πύλη ξεπλύματος χρήματος», είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / ntv και τάχθηκε στην περίπτωση αυτή υπέρ ενός ανωτάτου ορίου για πληρωμές σε μετρητά:
«Πάνω από ένα ορισμένο όριο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον η μεταβίβαση είναι ανιχνεύσιμη».
Επίσης, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, αναφερόμενος και πάλι στην αποτυχία των τραπεζών να καταπολεμήσουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες τάχθηκε υπέρ της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Ομίλου Funke.
«Χρειαζόμαστε ένα ποινικό δίκαιο εταιρειών το οποίο να μην τιμωρεί μόνο μεμονωμένους υπαλλήλους, αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες-δράστες οι οποίες παραβιάζουν το νόμο - συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης άδειας λειτουργίας τους. Χρειαζόμαστε επιτέλους διαφανείς κανόνες και απτές κυρώσεις για παραβιάσεις.
Η διεθνής ανομοιομορφία κανόνων εξυπηρετεί τους ασυνείδητους παίκτες.
Το γεγονός ότι η ηθική θεωρείται παράγοντας κόστους σε ορισμένους κύκλους της οικονομίας δεν είναι κάτι νέο», είπε ο συμπρόεδρος του SPD.
Αναφερόμενος ειδικά στην Γερμανία υπογράμμισε πως «δεν εξαντλεί τις εθνικές δυνατότητες τις οποίες διαθέτει για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος».
Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης κατηγόρησε τέλος το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CSU) ότι «παρεμπόδισαν την εφαρμογή των προτάσεων του κόμματός του (SPD), να καταστήσουν συγκεκριμένες ηθικές κατηγορίες ως κατευθυντήρια γραμμή της οικονομικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια η υπέρβασή της να μπορεί να οδηγήσει τους παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης