Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το paper gold και στρέφονται στον φυσικό χρυσό

Bank of America: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν το paper gold και στρέφονται στον φυσικό χρυσό
Τα δεδομένα ενισχύουν το συμπέρασμα της Bank of America ότι το paper gold δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό.
Με τις πραγματικές αποδόσεις να αυξάνονται, πυροδοτώντας -φαινομενικά- μια υποβάθμιση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε ό,τι αφορά τον χρυσό, η Bank of America δημοσίευσε μια μελέτη με την οποία τονίζει πως, βάσει των πρόσφατων δεδομένων, το paper gold, τελικά, δεν είναι και τόσο σημαντικό, καθώς οι επενδυτές προτιμούν πραγματικό χρυσό.

Συγκεκριμένα, η BofA σημειώνει ότι το πρόσφατο ράλι τιμών χρυσού καθοδηγήθηκε από επενδυτές οι οποίοι αυξάνουν σταθερά την έκθεσή τους στο κίτρινο μέταλλο - μια δυναμική που δεν είναι ασυνήθιστη.
Η επένδυση μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ιστορικά ο οδηγός της οριακής τιμής, καθώς αυτά τα συμβόλαια ανέκαθεν ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν μέσω του οποίου οι μη εμπορικοί μετέχοντες στην αγορά επένδυαν στο πολύτιμο μέταλλο.
Σε γενικές γραμμές, όπως επισημαίνει το Διάγραμμα 1, οι θέσεις των επενδυτών έχουν αυξηθεί στο πολύτιμο μέταλλο το 2018, οπότε αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο κατά το πρόσφατο ράλι.

Ωστόσο, όπως δείχνει το Διάγραμμα 2, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται φυσικά υποστηριζόμενα ETFs έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά.
Πράγματι, η στενή συσχέτιση μεταξύ αυτών των δύο δεικτών υποδηλώνει ότι τα ETFs με φυσική υποστήριξη κυριαρχούν στις τιμές του χρυσού.

Τα φυσικά υποστηριζόμενα ETFs του χρυσού που διατηρείται σε θησαυροφυλάκια LBMA πλησιάζουν τώρα το 40%.

Τα δεδομένα ενισχύουν το συμπέρασμα ότι το paper gold δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης