Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές, επιμένει ο φόβος για τα lockdowns - Ο DAX στο +0,9%, τα futures της Wall -0,1%

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές, επιμένει ο φόβος για τα lockdowns - Ο  DAX στο +0,9%, τα futures της Wall -0,1%
Η συνολική εικόνα παραμένει αδύναμη, εν μέσω ανησυχιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα εμποδιστεί από νέα lockdowns

Ήπια ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, μετά το sell off της Δευτέρας.
Ωστόσο, η συνολική εικόνα παραμένει αδύναμη, εν μέσω ανησυχιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα εμποδιστεί από νέα lockdowns.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 0,9%  στις 12.660 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 5.826  μονάδες.
Στις 4.798 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με  άνοδο 0,1%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,55% στις 18.906  μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακή μεταβολή +0,09%  στις 6.698 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν οριακή μεταβολή -0,1%.
Ένα νέο ξέσπασμα του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του Covid-19 στην Ευρώπη αυξάνει τους φόβους για περισσότερους περιορισμούς στην ήπειρο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αναμένεται να επιβάλλει νέα μέτρα στα μπαρ και τα εστιατόρια αργότερα την Τρίτη 22/09/2020. 
Τη Δευτέρα 21/09/2020, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Patrick Vallance, προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να φτάσει περίπου 50.000 την ημέρα έως τα μέσα Οκτωβρίου εάν δεν επιβληθούν άμεσα νέα μέτρα.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, έχουν ήδη εφαρμόσει νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωσε ότι η αυξημένη τάση είναι «ανησυχητική».
Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, καθώς θα κάνει την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις στο Capitol Hill αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει την αντίδραση της Fed κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στις εταιρικές ειδήσεις, οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο μετά τις σημαντικές απώλειες της Δευτέρας 21/09/2020, μετά και το σκάνδαλο όπου αρκετές τράπεζες φέρονται να επωφελήθηκαν από ύποπτες συναλλαγές.
Η LVMH θα βρεθεί επίσης στο προσκήνιο αφού το αμερικανικό δικαστήριο ορίζει ημερομηνία για τον Ιανουάριο του 2021 για την αγωγή της Tiffany εναντίον του γαλλικού ομίλου πολυτελών αγαθών επειδή προσπάθησε να αποσύρει τη συμφωνία των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πτώση στο πετρέλαιο 

Οι τιμές στο πετρέλαιο σημειώνουν πτώση την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, δίνοντας έτσι συνέχεια στην αδυναμία της προηγούμενης περιόδου, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο Tropical Storm Beta αποδείχθηκε λιγότερο ανησυχητικό για την υποδομή στον Κόλπο του Μεξικού από ό, τι αναμενόταν. 
Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν έντονες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων, καθώς οι περιπτώσεις με νέους ασθενείς από Covid19, καλπάζουν σε όλο τον κόσμο.
Οι έμποροι από την μεριά τους, θα επεξεργαστούν τα δεδομένα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου σχετικά με τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα την ίδια μέρα.
Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε 0,1% χαμηλότερα στα 39,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 0,1% στα 41,41 δολάρια. 
Και τα δύο σημεία αναφοράς του πετρελαίου μειώθηκαν περίπου 4% τη Δευτέρα 21/09/2020.

Αύξηση στις τιμές του χρυσού

Οι τιμές στον χρυσό αυξήθηκαν 0,4% στα 1.917,95 δολάρια, ενώ η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου διαπραγματεύθηκε 0,1% χαμηλότερα στα 1.1754.

Πτώση στην Ασία, ανησυχία για τα lockdowns - Στο -1% ο Hang Seng - «Βουτιά» σε τράπεζες και αεροπορικές

πώλειες καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο του selloffστις διεθνείς αγορές, λόγω της ανησυχίας για νέα lockdowns και του σκανδάλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις μεγάλες τράπεζες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των τραπεζών και των αεροπορικών διαπραγματεύονται «στο κόκκινο».
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ηγείται των απωλειών, με πτώση 2,1%.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,5% στις 3.285 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε απώλειες 1% στις 23.703 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 1% στις 3.284 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,5% στις 37.846 μονάδες.
Πτώση 2,5% σημειώνει η HSBC, ενώ η Standard Chartered -2%.
Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της China Eastern Airlines υποχωρεί 1,98%, ενώ η μετοχή της China Southern Airlines σημειώνει πτώση 2,86%.
Στη Νότια Κορέα, η μετοχή της Korean Air Lines σημειώνει πτώση 2,12% ενώ στην Αυστραλία, η μετοχή της Qantas Airways υποχωρεί 2,34%, σύμφωνα με το CNBC.
Τέλος, στη Σιγκαπούρη, η μετοχή της Singapore Airlines καταγράφει πτώση 1,46%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης