Τελευταία Νέα
Διεθνή

TikTok: Μπορούν όντως να δημιουργηθούν 25.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ;

TikTok: Μπορούν όντως να δημιουργηθούν 25.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ;
Ο νέος στόχος αναμένεται να αποφέρει μέχρι και 19 δις δολαρίων ετησίως - Κρίνεται όμως πολύ δύσκολος λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων
Την ώρα που οι διαπραγματευτές διαφωνούν ακόμα για το ποιος θα έχει στην πραγματικότητα την κατοχή του TikTok Global, ένα άλλο, σοβαρό ερώτημα εγείρεται καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump συμφώνησε το Σαββατοκύριακο (19-20/09/2020) να συνεχίσει να λειτουργεί η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στην Αμερική, για άλλη μια εβδομάδα:
Πώς μπορούν να δημιουργηθούν 25.000 νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Αυτή η υπόσχεση, που επαναλήφθηκε από τον πρόεδρο κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Βόρεια Καρολίνα, ήταν μέρος από την παραχώρηση που οι διαπραγματευτές προσέφεραν ώστε να πείσουν τον Trump να δώσει το πράσινο φως για την νέα συμφωνία περί συν-ιδιοκτησίας μεταξύ ByteDance, Oracle Corp και Walmart υπό αμερικανική δηλαδή επίβλεψη.
Αλλά ο υψηλός στόχος που τέθηκε αναφορικά με τις νέες προσλήψεις, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ανέφεραν ειδικοί.
Ένας τόσο υψηλός αριθμός υποδηλώνει την προσδοκία για μαζική αύξηση εσόδων σε μια εποχή που η TikTok αντιμετωπίζει πρωτοφανείς παγκόσμιες προκλήσεις.
Το TikTok θα χχρειαστεί έτσι να αποφέρει έως και 19 φορές περισσότερα έσοδα τα επόμενα χρόνια.
Ενώ μέχρι τα τέλη του 2020 η TikTok αναμένεται να αποφέρει έσοδα περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αναφέρει το Reuters.
Πολλές από τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που υποσχέθηκε πιθανότατα να αφορούν θέσεις σχετικά με την μηχανική, την εποπτεία περιεχομένου και ασφάλειας, δεδομένης της έντονης ανησυχίας της αμερικανικής κυβέρνησης στις πολιτικές απορρήτου δεδομένων της εφαρμογής, δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής τεχνολογίας της Wedbush Securities.
"Από την άποψη της ασφάλειας και των υποδομών, θα πρέπει να προσλάβουν μόνο μερικές χιλιάδες για να επικεντρωθούν σε αυτό το ζήτημα ... δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος και των ανησυχιών", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η TikTok ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πρόσθετο ταμείο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα πληρώνει διάσημους influencers για τη δημιουργία βίντεο.
Η μέτρηση αυτών των προσλήψεων στοςυ δημιουργούς δηλαδή περιεχομένου, θα βοηθούσε το TikTok να φτάσει τις 25.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Brian Wieser, πρόεδρος του GroupM.
Πέρα από αυτό το δεδομένο όμως, γίνεται πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί μια άλλη αύξηση στις προσλήψεις προσωπικού.
Επειδή η ByteDance θα εξακολουθεί να κατέχει τον αλγόριθμο που «τρέχει» το TikTok και απλώς θα χορηγήσει άδεια για τη νέα εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, δεν θα χρειαστεί να προσλάβει μεγάλες ομάδες ανθρώπων που εργάζονται για την τεχνητή νοημοσύνη.
Η Oracle και η Walmart θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν τμήματα εντός των εταιρειών τους για την εξυπηρέτηση σχετικά με το TikTok που θα συνέβαλαν έτσι στον νεό αριθμό των θέσεων εργασίας που υποσχέθηκε.
Μια άλλη πηγή ανέφερε στο Reuters, ότι ο αριθμός των 25.000 εργαζομένων βασίστηκε σε οργανισμούς παρόμοιου μεγέθους που εξυπηρετούν ίσο αριθμό χρηστών όσο το TikTok, χωρίς να αναφέρονται σε άλλες λεπτομέρειες.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε επίσης ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας ήταν στην πραγματικότητα μια προσπάθεια για υπερβολικές υποσχέσεις.
Μια άλλη εταιρεία τεχνολογίας, η Foxconn, υποσχέθηκε το 2017 να «ανοίξει»13.000 νέες θέσεις εργασίας στην πολιτεία Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ.
Η συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες επαινέθηκε από τον Trump χαρακτηρίζοντας το ως το "όγδοο θαύμα του κόσμου" και ως απόδειξη της ικανότητάς του να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική.
Όμως στοιχεία από το τμήμα οικονομικής ανάπτυξης της Ουισκόνσιν έδειξαν ότι η Foxconn απασχολούσε περίπου 600 άτομα το 2019 στην περιοχή, σύμφωνα με έκθεση του CNBC.
Η ByteDance απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στην Καλιφόρνια με κάποιους να βρίσκονται σε άλλες τοποθεσίες όπως το Τέξας, αναφέρει το Reuters.
Το νέο σύνολο των 26.000 εργαζομένων από την TikTok αναμένεται να αποφέρει μεταξύ 14 δις και 19 δις δολαρίων ετησίως.
Τέτοιοι στόχοι εσόδων ωστόσο θα είναι δύσκολοι για την TikTok δεδομένου και της κρίσης που επιφέρει ο κορωνοϊός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης