Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή στάσης από Deutsche Bank: Προετοιμαζόμαστε για το κύμα συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα

tags :
Αλλαγή στάσης από Deutsche Bank: Προετοιμαζόμαστε για το κύμα συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα
Η Deutsche Bank εμφανίζεται ανοιχτή στο ενδεχόμενο συγχώνευσης
Η Deutsche Bank προετοιμάζεται για το κύμα συγχωνεύσεων του τραπεζικού τομέα, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας.
Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί και μια αλλαγή στον τόνο της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, που είχε επικεντρωθεί στην ανάκαμψη της.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν εδώ και πολύ καιρό ότι ο προβληματικός τραπεζικός τομέας της Ευρώπης πρέπει να ενοποιηθεί, αλλά τα ρυθμιστικά και πολιτικά εμπόδια περιόρισαν τις μεγάλες συμφωνίες την τελευταία δεκαετία.
Φέτος, ωστόσο, παρατηρούνται σημαντικοί εγχώριοι τραπεζικοί δεσμοί στην Ιταλία και την Ισπανία, με τους τραπεζίτες να λένε ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι πλέον πιο πρόθυμες να προχωρήσουν σε συμφωνίες.
Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, δήλωσε ότι η τράπεζα υποστήριξε την «κατάλληλη ή έγκυρη βιομηχανική λογική» των συγχωνεύσεων μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών της περιοχής.
«Στην Deutsche Bank, επικεντρωθήκαμε πολύ στην εφαρμογή της δικής μας στρατηγικής και πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική θα μας προετοιμάσει να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες συγχώνευσης όταν έρθει η ώρα και θα προκύψουν οι σωστές ευκαιρίες», δήλωσε ο von Moltke σε ένα οικονομικό συνέδριο.
«Περιμένουμε λοιπόν αυτό το κύμα, αλλά εργαζόμαστε επίσης σκληρά για να προετοιμαστούμε από την πλευρά μας», είπε.
Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν εν μέσω έντονης φημολογίας σχετικά με ενδεχόμενη συμφωνία με την Ελβετία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης