Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας με τις ανησυχίες για lockdown να «χτυπάνε» συγκεκριμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας με τις ανησυχίες για lockdown να «χτυπάνε» συγκεκριμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Επανάληψη της χθεσινής τάσης με ηπιότερους ρυθμούς. «Χτυπήθηκαν» δηλαδή μετοχές που επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα περισσότερο από κάποιες άλλες. Αν πάμε σε lockdown όμως. Αν το γλιτώσουμε, τότε ίσως είναι υπερβολικές οι ανησυχίες. Βέβαια με όσα διαβάζουμε πως γίνονται σε πολλές χώρες μάλλον η κατάσταση ξεφεύγει πάλι και χρειάζονται μέτρα.

Άνοιξε με άνοδο, δε μπόρεσε να την κρατήσει, γύρισε πτωτικό, προσπάθησε να ανακάμψει και τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,90%. Στις τελικές δημοπρασίες πήγε εκεί και συγκεκριμένα στις 624,62 μονάδες. Σκέτη απογοήτευση…

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Μεγάλες απώλειες για Motor Oil 4,34%. Ούτε να κοιτάμε δε μπορούμε το γράφημα… Λίγο μικρότερες οι απώλειες για ΕΛΠΕ και πλησιάζει τα χαμηλά της. Αντίστοιχο και αυτό το γράφημα.

ΟΠΑΠ: Αξιόλογες και εδώ οι απώλειες και ξανά κάτω από την τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος η μετοχή.

ΑEGEAN: Αν πάμε σε τιμές κλεισίματος το σημερινό -2,21% οδήγησε τη μετοχή σε νέο χαμηλό και στα 3,3250 ευρώ. Το προηγούμενο ήταν στα 3,35 ευρώ. Εμάς όμως μας αρέσει να κοιτάμε και τις τιμές μέσα στη συνεδρίαση. Έτσι έχουμε χαμηλό στα 3,20 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο, άρα έχει μία απόσταση ακόμα να διανύσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να τις χαίρονται οι οίκοι που τις έχουν κορυφαίες επιλογές.

JUMBO: Ευτυχώς έκλεισε με άνοδο 1,45% και στα 15,35 ευρώ. Έγιναν αρκετά πακέτα στη μετοχή γι΄αυτό και ο όγκος πήγε κοντά στις 300 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έγιναν δύο πακέτα συνολικού όγκου άνω των 30 χιλ. τεμαχίων στα 7,29 ευρώ ανά μετοχή με υψηλό στη μετοχή τα 7,03 ευρώ. Αν είναι μέθοδος 6, δηλαδή «λάθος» μάλλον είναι λίγο μεγάλο. Στα 6,90 ευρώ το κλείσιμο με οριακή άνοδο.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Την προσέχουν τη μετοχή. Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες μία μάρκετ εντολή αγοράς την πήγε από τα 13,28 ευρώ στα 13,40 ευρώ και στο +1,82%. Εκεί έμιενε και μετά τις δημοπρασίες. Παραμένει στο άνω όριο της συσσώρευσης.

FRIGOGLASS: Νέα ιστορικά χαμηλά… Είναι η μετοχή που μόλις πέρυσι άρχισε να γυρνάει το… ματσάκι τραβούσε και πάλι τα βλέμματα επενδυτών και κυρίως μεγάλων παικτών. Αδιαφορούσαν για την αρνητική καθαρή θέση. Προφανώς και για τα δάνεια και για το ιστορικό της…

Και μετά σου λένε γιατί δεν ενισχύονται οι αδάνειστες ή αυτές που έχουν ισχυρή κερδοφορία παρά την κρίση και πεντακάθαρο ισολογισμό. Γιατί προφανώς αγαπητοί μας αναγνώστες, η πλειονότητα των επενδυτών, θέλει στόρι, θέλει αδρεναλίνη και όχι ήρεμα νερά. Πολλοί βέβαια δεν παίζουν τα δικά τους λεφτά. Διαχειριστές είναι. Τι τους νοιάζει;

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε την τελευταία πράξη στις 14:19. Συνολικά μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες ο όγκος ήταν 14.192 τεμάχια εκ των οποίων η εταιρεία μέσω αγοράς ιδίων πήρε τα 6.500 τεμάχια περίπου στα 5 ευρώ.

Για να μην κλείσει στις δημοπρασίες η μετοχή στα 5 ευρώ μεσοσταθμικά, πήραν 5 κομμάτια από τους πωλητές και την έκλεισαν στα 4,98 ευρώ. Καταλαβαίνετε τι γίνεται σε κάποια χαρτιά, έτσι;

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Στα 1,60 ευρώ αμετάβλητη η μετοχή με ελάχιστο όγκο. Σα να μειώθηκαν οι πωλητές αλλά δε μπορεί να ανακάμψει. Αποτίμηση 10,1 εκατ. ευρώ. Θέλει λίγο προσοχή γιατί μπορεί αν αντιδράσει να βγουν κομμάτια.

FLEXOPACK: Στα 7,80 ευρώ και στο +8,33% με όγκο μόλις 2 χιλ. τεμάχια. Τσάμπα η μετοχή, αλλά δεν έχει εμπορευσιμότητα, δε βρίσκεις κομμάτια, δε τραβάει, δε το ένα, δε το άλλο. Οι τράπεζες έχουν, αλλά είναι και στο -60% και βάλε από την αρχή του έτους.

MIG: Ειδικός διαπραγματευτής η Eurobank Equities…
Ασχολίαστο…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης