Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - κορωνοϊός: O εμβολιασμός εγκύων απαιτεί νέες κλινικές δοκιμές του Sputnik-V

Ρωσία - κορωνοϊός: O εμβολιασμός εγκύων απαιτεί νέες κλινικές δοκιμές του Sputnik-V
Ξεχωριστές κλινικές έρευνες για τις εγκύους, απαιτεί η χρήση του υποψήφιου εμβολίου Sputnik-V της Ρωσίας
Για να επιτραπεί η χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον εμβολιασμό εγκύων είναι αναγκαίο να γίνουν ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik-V, Alexander Gintsburg.
Ο Gintsburg δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ατόμων, καθώς όπως είπε ακόμη και σε άλλου ιούς όπως ο Ebola παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες περνούν πιο ήπια την μόλυνση αυτή καθώς το ποσοστό των εγκύων που ανέρρωσαν είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με άλλες κατηγορίες.
Ο ίδιος υπέθεσε ότι στις εγκύους εμφανίζονται οι εμβρυακοί αισθητήρες στα αντισώματα οι οποίοι έχουν μεγάλη ομοιότητα με το σταθερό τμήμα των αντισωμάτων. "Και η συγκέντρωση αντισωμάτων στις εγκύους, στο αίμα και στα κύτταρα, σε σχέση με τις μη εγκύους είναι πολύ πιο υψηλή.
Πιο υψηλή σχεδόν 10 φορές", είπε ο Gintsburg σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία σε σχέση με την νόσο του κορονοϊού χρειάζονται ξεχωριστές κλινικές έρευνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης