Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών

tags :
Yeni Safak: Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών

«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς» αναφέρει η Yeni Safak
«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς» αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
Με αυτή την ολιγόλογη ανακοίνωση, μόλις 16 λέξεων, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Yeni Safak.
Στην ανακοίνωση δεν προσδιορίζεται ο χρόνος διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών, δεν διευκρινίζεται δηλαδή αν η συνάντηση της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη θα γίνει πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (1-2/10), όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει η Yeni Safak ο πρώτος γύρος διερευνητικών επαφών μετά το 2016, είναι συνολικά ο 61ος γύρος μιας διαδικασίας, όπου ανώτατα διπλωματικά στελέχη από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανταλλάσσουν απόψεις για το θέμα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και άλλα παρεμπίπτοντα ζητήματα και θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης