Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υποστηρίζει πως εντόπισε το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού

Βρετανία: Το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υποστηρίζει πως εντόπισε το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού
Το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ εντόπισε το αδύνατο σημείο του κορωνοϊού
Σε μία ελπιδοφόρα ανακάλυψη για τον κορωνοϊό έφτασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καθώς φαίνεται να εντόπισαν το αδύνατο σημείο του ιού.
Σύμφωνα με το περιοδικό Science, επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ φέρεται βρήκε ένα αδύναμο σημείο στις ακίδες πρωτεΐνης του Covid-19.
Αυτό το αδύναμο σημείο είναι σαν μια υποδοχή στην επιφάνεια του ιού στην οποία μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα με αποτέλεσμα να ανακόψουν την πορεία του πριν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και αναπαραχθεί.
Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.
Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι, αν μπορέσουν οι επιστήμονες να γεμίσουν αυτή την υποδοχή με μόρια που λειτουργούν ως απενεργοποιητές του ιού, τότε ο κορωνοϊός θα εξολοθρεύεται πριν καν μας μολύνει.
Ωστόσο, ακόμη κι αν αυτό θεωρηθεί ως μεγάλη πρόοδος στις έρευνες, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρασκευή ενός φαρμάκου θα πάρει χρόνια και είναι αμφίβολο αν το αντιικό φάρμακο θα είναι έτοιμο άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης