Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani: Το Ιράν δεν είναι χαρτί διαπραγμάτευσης στις αμερικανικές εκλογές και την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ

tags :
Rouhani: Το Ιράν δεν είναι χαρτί διαπραγμάτευσης στις αμερικανικές εκλογές και την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ
Επίθεση Rouhani σε Trump: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε πόλεμο στο Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος H. Rouhani δήλωσε σήμερα 22/9 στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει «ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε πόλεμο» στην Τεχεράνη εν μέσω της αυξημένης έντασης μεταξύ των μακροχρόνιων εχθρών για την πυρηνική συμφωνία του 2015.
«Το Ιράν δεν είναι χαρτί διαπραγμάτευσης στις αμερικανικές εκλογές και την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ...
Οποιαδήποτε κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τις επερχόμενες (αμερικανικές) εκλογές δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί στην αντοχή του ιρανικού έθνους», δήλωσε ο Rouhani σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην ετήσια στη Γενική Συνέλευση.
Η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν έχει αναζωπυρωθεί από το 2018 όταν ο πρόεδρος D. Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις και επέβαλε μονομερώς κυρώσεις που έπληξαν την οικονομία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο Trump θέλει μια ευρύτερη συμφωνία με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία θα περιορίζει περαιτέρω το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θα σταματά το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και θα τερματίζει την μέσω πληρεξούσιων υποστήριξη της Τεχεράνης σε δυνάμεις στην Μέση Ανατολή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης