Τελευταία Νέα
Πολιτική

Yπουργοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης – Ατυχείς δηλώσεις και γκάφες φέρνουν στα όρια τον Μητσοτάκη - Η κυβέρνηση τρώει γκόλ… από τα αποδυτήρια

Yπουργοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης – Ατυχείς δηλώσεις και γκάφες φέρνουν στα όρια τον Μητσοτάκη - Η κυβέρνηση τρώει γκόλ… από τα αποδυτήρια
Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή διαχείρισης, όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, αντιθέτως υπάρχει κεντρική σύγχυση
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης είναι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επιτελικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου λόγω της ελλιπούς διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας.
Οι γκάφες διαδέχονται η μία την άλλη και όλα συνηγορούν ότι στο δεύτερο ημίχρονο της πανδημίας η κυβέρνηση έχει φάει γκόλ… από τα αποδυτήρια.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων τον Δεκέμβριο θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα με τον κορονοιό και ήδη τώρα, μήνα Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση έχει χάσει τον απόλυτο χειρισμό που είχε στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Ο Πρωθυπουργός ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος σήμερα με τις δηλώσεις και τα πεπραγμένα των υπουργών. Κατ’ αρχάς έμεινε άναυδος όταν αντίκρυσε δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ότι η χώρα, βάσει των προβλέψεων για την ύφεση, αντέχει ένα νέο lockdown την ώρα που σε σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει στους υπουργούς και συνεργάτες να είναι φειδωλοί σχετικά με το lockdown.
Πως και μίλησε ο κατά τ’ άλλα μετρημένος Σταικούρας δημοσίως;
Κατά δεύτερον, στα παγκόσμια χρονικά δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών σοβαρής χώρας που να έχει δηλώσει δημοσίως ότι η χώρα αντέχει νέο lockdown καθώς τότε είναι σαν να παίζει με τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της μεσαίας τάξης, των επαγγελματιών και κυρίως των εργαζόμενων που θα αναγκαστούν και πάλι να μπουν σε αναστολή σύμβασης.
Είναι τέτοιο το βάρος αυτό της δήλωσης Σταικούρα που συγκεκριμένα επιτελικά στελέχη νόμιζαν ότι ο «Χρήστος έχει απασφαλίσει»…
Συγκεκριμένα στελέχη έχουν πάρει δημόσια θέση κατά του lockdown όπως είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ ο Βασίλης Κικίλιας, καθημερινά φωνάζει προς το Μαξίμου ότι πρέπει να ακούσουμε τους λοιμοξιολόγους και να αποφασιστεί lockdown. 
Tο γεγονός αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει κεντρική γραμμή διαχείρισης, όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας υπάρχει κεντρική σύγχυση.
Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο κρούσμα παραφωνίας.
Μετά την γκάφα του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου και την αυστηρή επίπληξή του από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ήρθε η σειρά του τελευταίου να υποπέσει και αυτός με την σειρά του σε μέγιστη γκάφα και να βγάλει την μάσκα του για να φιλήσει το χέρι ενός ιερέα στην Καρδίτσα.
Στιγμιότυπο που έκανε το γύρο των ΜΜΕ και προκάλεσε τα ίδια σχόλια με το παρόμοιο περιστατικό του Κουμουτσάκου.
Και στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε ακόμα χειρότερη εντύπωση διότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι ο αρμόδιος υπουργός των ζητημάτων πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού από τον ιο. Και με την στάση του αυτή έδωσε το χειρότερο παράδειγμα. Ενώ, όπως λένε, ο κ. Κουμουτσάκος έχει άσχετο χαρτοφυλάκιο αλλά, ωστόσο, έχει και ιστορικό γκαφών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πληροφορίες μας, ωστόσο, τονίζουν ότι ο μηχανισμός του Μαξίμου έπεσε σύσσωμος στα φίλια ΜΜΕ για να μην υπάρξει μεγέθυνση του ζητήματος Χαρδαλιά (Δείτε τα μεγάλα ΜΜΕ πως κάλυψαν το θέμα) γεγονός που δείχνει ότι όσοι είναι «εκλεκτοί» του συστήματος διασώζονται και όσοι δεν είναι τους κατασπαράζουν τα ΜΜΕ…
Η εικόνα που παρατήρησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ημέρα μάλιστα που αποφασίστηκαν ότι ξεκινάνε οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ήταν χαοτική.
Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για τις μάσκες στα σχολεία, στις οποίες βλέπει ότι υπάρχει ξεκάθαρος δάκτυλος ΣΥΡΙΖΑ που υποκινεί τις αντιδράσεις, κρούσματα σε κρατικές δομές όπως π.χ αυτό που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας καθώς και υπουργούς να έχουν χάσει την μπάλα στην κυριολεξία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης