Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία – Νοσηλεύονται 580 με κορωνοϊό

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία – Νοσηλεύονται 580 με κορωνοϊό
Εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν για Covid 19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid19 είπε η κα.Παγώνη
Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφορικά με τους ασθενείς με κορωνοϊο έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε ότι στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό, τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ ανέφερε ότι στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
«Έχουν αρχίσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19.
Σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.
Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει.
Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19.
Εφημερεύαμε προχθές.
Τα περιστατικά που μπήκαν με Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν.
Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κα. Παγώνη, η οποία ανέφερε τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Από την πλευρά του ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «είμαστε σε κομβικό σημείο που θα κρίνει αν θα παραμείνουμε σε σταθερότητα ή θα προχωρήσουμε προς μεγάλη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή σχεδόν διπλασιασμό τους κάθε λίγες ημέρες».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown, ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι δεν είναι ένα πλήρες κλείσιμο αλλά περισσότερο μια επιλεκτική αναστολή σε δραστηριότητες και ενδεχομένως σε περιοχές.
«Τι μορφή θα έχουν θα δείξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα ότι θα μπορούσαν τα μέτρα αυτά να προβλέπουν μείωση ωρών λειτουργίας δραστηριοτήτων ή επιλεκτικά μέτρα υποστήριξης και όχι αστυνομικά για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS