Πως ο τουρισμός στην Ιταλία, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι σε Γαλλία και Ισπανία

Πως ο τουρισμός στην Ιταλία, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι σε Γαλλία και Ισπανία
Χώρες που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία, υπέφεραν περισσότερο και οι οικονομίες τους θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν
Αυτή η θερινή περίοδος ήταν δύσκολη για την τουριστική βιομηχανία. Η εξάπλωση του Covid-19 οδήγησε στην εφαρμογή εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών και ξύπνησε τον φόβο του ταξιδιού σε πολλούς.
Χώρες που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Γαλλία, υπέφεραν περισσότερο και οι οικονομίες τους θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν.
Ωστόσο, εάν συγκρίνουμε τις προαναφερθείσες χώρες, ο ιταλικός τουρισμός βγήκε νικητής.
Το γεγονός ότι η χώρα υπέστη μεγάλη πτώση, παραμένει. Το μερίδιο του τουρισμού στο ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 2,6% το 2020 (3,2% του ΑΕΠ) σε σύγκριση με το 2019 (5,7%).
Αν και είναι σημαντική αυτή η μείωση, είναι χαμηλότερη από εκείνη πολλών άλλων χωρών, για παράδειγμα, η Γαλλία (-4,5%) και η Ισπανία (-3,1%).

Ποιος είναι ο λόγος

Ο λόγος; Φαίνεται ότι είναι η ευελιξία της Ιταλίας στην αγορά της.
“Η ευελιξία του συστήματος προσφορών μας αντισταθμίζει εν μέρει τη μείωση του ξένου τουρισμού, δήλωσε ο Τζιόρτζιο Παλμούτσι, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιταλίας (ENIT).
Χάρη στην ικανότητα μας να προσελκύσουν την εγχώρια αγορά”.

Αναμένονται σημαντικές μειώσεις

Ωστόσο, αναμένονται τεράστιες μειώσεις όσον αφορά στην εισροή του τουρισμού.
*    Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών προβλέπεται να μειωθεί κατά 58% (37 εκατομμύρια επισκέπτες) το 2020.
*    Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα μειωθεί κατά 126 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2019.
*    Η πτωτική τάση ισχύει και για την εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού Συμβουλίου Τουρισμού, αναμένονται 31% λιγότεροι εσωτερικοί επισκέπτες (16 εκατομμύρια επισκέπτες). Και οι διανυκτερεύσεις θα μειωθούν κατά 46% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τουριστική συμπεριφορά το επόμενο έτος

Όσον αφορά στις προβλέψεις σχετικά με τη συμπεριφορά ξένων τουριστών στην Ιταλία, βάσει μιας έρευνας του ENIT μεταξύ Γάλλων, Γερμανών και Βρετανών πολιτών, προέκυψε ότι για τις επόμενες διακοπές, οι ταξιδιώτες θα επικεντρωθούν σε διάφορους συνδυασμούς προϊόντων.
*    Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί θέλουν να επικεντρωθούν στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη θάλασσα.
*    Οι Γερμανοί, αναζητούν έναν συνδυασμό πολιτισμού και χαλάρωσης.

Οι δημοφιλείς προορισμοί

Οι δημοφιλείς προορισμοί είναι η Τοσκάνη (69%), με τη Φλωρεντία και η Πίζα στο προβάδισμα. Η Λομβαρδία (65%) με το Μιλάνο και τη λίμνη Κόμο. Το Λάτσιο (63%) με τη Ρώμη, το Βένετο (62% με τη Βενετία και την Καμπανία (60%) και η Νάπολη.
Ο πιο προτιμώμενος τρόπος ταξιδιού θα είναι είτε ως ζευγάρι είτε οικογένειες. Γενικά σε ομάδες 3-4 ατόμων κατά μέσο όρο, που θα μείνουν για 9 με 10 νύχτες.

Που θα μείνουν
*    Οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιλέξουν ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων (45%).
*    Οι Γάλλοι θα επιλέξουν 3 αστέρων (34%).
*    Οι Γερμανοί, ενοικιαζόμενες ιδιωτικές κατοικίες (25%).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS