Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: «Φρένο» στην ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο - Στις 50,1 μονάδες υποχώρησε ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: «Φρένο» στην ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο - Στις 50,1 μονάδες υποχώρησε ο σύνθετος PMI
O PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 47,6 μονάδες από 50,5 μονάδες τον Αύγουστο, σε χαμηλά 4 μηνών
Στάσιμη παρέμεινε η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, καθώς ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε όπως ανακοίνωσε η IHS Markit.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,9 μονάδες τον Αύγουστο, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση.
O PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 47,6 μονάδες από 50,5 μονάδες τον Αύγουστο, σε χαμηλά 4 μηνών.
Ωστόσο, ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε σε υψηλά 25 μηνών, στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,7 μονάδες τον Αύγουστο.
Η ταχύτερη ανάκαμψη στη Γερμανία επισκιάστηκε από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ανέφερε πως από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρξαν 2,9 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, με την Ισπανία και τη Γαλλία να βλέπουν τα ημερήσια κρούσματα από κορωνοϊό να ξεπερνούν τα 10.000.
Εν τω μεταξύ, διάφορες κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, με τους οικονομολόγους να έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων μέτρων.
«Η ραγδαία άνοδος στα κρούσματα Covid-19 που καταγράφηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο εξηγεί την πρώτη πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον Μάιο (2020)», δήλωσε ο Eliot Kerr, οικονομολόγος της IHS Markit.
Η απότομη πτώση της δραστηριότητας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν αντισταθμίστηκε πλήρως από την παραγωγή.
Αυτό οδήγησε τον συνολικό δείκτη για τη Γαλλία να πέσει για πρώτη φορά στους τέσσερις μήνες, ανέφερε η IHS Markit.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης