Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Hurriyet: Αναμένεται τηλεδιάσκεψη Erdogan με Μητσοτάκη

Hurriyet: Αναμένεται τηλεδιάσκεψη Erdogan με Μητσοτάκη
Το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Erdogan πριν τη Σύνοδο Κορυφής δεν απέκλεισε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
Σε επικείμενη τηλεδιάσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα, Hurriyet.
Ο αρθρογράφος αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, επισημαίνει: «Ο πρόεδρος Erdogan έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Κι αυτό ήθελαν να ακούσουν η Merkel και ο Michel».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι διερευνητικές επαφές θα άρχιζαν στις 7 Αυγούστου, ωστόσο η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου πήγε τον διάλογο πίσω.
«Η Merkel αν και σοκαρίστηκε, καθώς περίμενε ότι θα ανακοινώνονταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες, είχε ρωτήσει τότε τον Πρόεδρο Erdogan αν θα συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο.
Κι ο Erdogan της είχε απαντήσει "αν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι; Εγώ θα μιλήσω μαζί του», ανοίγοντας έτσι την πόρτα του διαλόγου.
Η συνομιλία ωστόσο που δεν έγινε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει τώρα ανάμεσα στους δύο ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Image
 
Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Erdogan πριν τη Σύνοδο Κορυφής δεν απέκλεισε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης