Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κέκροψ: Εκδικάστηκε η υπόθεση ακινήτου στο Π.Ψυχικό - "Ασανσέρ" η μετοχή

tags :
Κέκροψ: Εκδικάστηκε η υπόθεση ακινήτου στο Π.Ψυχικό -
 Η υπόθεση της ιδιοκτησίας της έκτασης των περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή Λατομείου, που διεκδικεί η εταιρεία Κέκροψ από το ελληνικό Δημόσιο, μετρά 31 χρόνια
Σε… ασανσέρ έχει εξελιχθεί η συμπεριφορά της μετοχής της Κέκροψ στη σημερινή συνεδρίαση, αν και οι επενδυτές που την παρακολουθούν είναι μάλλον συνηθισμένοι στις μεγάλες διακυμάνσεις.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή τη δικαστική διαμάχη για τα 300 στρέμματα η μετοχή καταγράφει μεγάλη άνοδο ή και μεγάλη πτώση.
Η μετοχή σήμερα ξεκίνησε με απώλειες και γρήγορα έφτασε στην πρώτη σημαντική στήριξη των 2,18 ευρώ.
Λόγω της υψηλής μεταβλητότητας ενεργοποιήθηκε και ο σχετικός αυτόματος μηχανισμός ελέγχου.
Μέχρι στιγμής επί της μετοχής έχουν γίνει 80 χιλ. τεμάχια όγκος συναλλαγών και μετά το «πάτημα» στα 2,18 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας αντέδρασε.
Αυτή την ώρα υποχωρεί 4,7% και βρίσκεται στα 2,4250 ευρώ με αποτίμηση 48 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ το δικαστήριο έγινε σήμερα, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για την απόφαση.
Παλαιότερα ρεπορτάζ ανέφεραν πως πρόκειται για μία τυπική διαδικασία…

Τι ανέφερε νωρίτερα το ΒΝ

Στην εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο για την έκταση των 300 στρεμμάτων της Κέκροψ στο Παλαιό Ψυχικό στρέφονται σήμερα τα βλέμματα, με την μετοχή της εταιρείας πάντως να καταγράφει πτώση 10% στα 2,27 ευρώ.
Νωρίτερα ο τίτλος ακούμπησε την πρώτη σημαντική στήριξη των 2,18 ευρώ.  
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστήριο έγινε, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα. 
Οσον αφορά την πτώση της μετοχής, μερίδα κύκλων της αγοράς την αποδίδουν στην σημερινή δικαστική εξέλιξη, ενώ άλλοι μιλούν για μία μετοχή με έντονες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα. 
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της ιδιοκτησίας της έκτασης των περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή Λατομείου, που διεκδικεί η εταιρεία Κέκροψ από το ελληνικό Δημόσιο επί 31 χρόνια και είχε οριστεί για σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε δεχθεί την έφεση της Κέκροψ.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 1988, όταν το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκδικώντας την ιδιοκτησία της επίμαχης έκτασης.
Η αγωγή απορρίφθηκε το 1997, αλλά το Δημόσιο άσκησε έφεση, η οποία το 2014 έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών. 
Στην συνέχεια η Κέκροψ κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, που έγινε εντέλει δεκτή το 2018. 
Ως εκ τούτου, το ζήτημα επανεξετάστηκε στο Εφετείο το οποίο ανα αναγνώριζε την κυριότητα της εταιρείας επί της έκτασης. 
Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας αν και εφόσον τελικά ο Αρειος Πάγος δικαιώσει τελεσίδικα την Κέκροψ, θα καταστεί εφικτή η ανάπτυξη πολυτελούς συγκροτήματος κατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης