Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισ. δολαρίων στην Γερμανία λόγω Brexit

JP Morgan: Μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισ. δολαρίων στην Γερμανία λόγω Brexit
Θα γίνει έτσι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, βάσει των περιουσιακών στοιχείων του 2019
Μεταφορά 200 δισ. δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη αναμένεται να κάνει αμερικανική τράπεζα επενδύσεων, JP Morgan με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται λόγω Brexit.
Πιο αναλυτικά, η JP Morgan σχεδιάζει να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη, έως το τέλος του 2020, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg. 
Η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον ισολογισμό της τράπεζας και να την καταστήσει ως μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, βάσει των περσινών περιουσιακών στοιχείων της (2019) .
Δεδομένης της πιθανής προοπτικής για μη διατήρηση δικαιωμάτων διαβατηρίου - εξαιτίας του διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ- , η αμερικανική τράπεζα δήλωσε πρόσφατα ότι περίπου 200 υπάλληλοι του Λονδίνου θα μετακινηθούν σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και η Μαδρίτη. 
Ωστόσο, και προ Brexit η JP Morgan έχει δηλώσει κατ’ εξακολούθηση, ότι η μονάδα της στη Γερμανία θα επιδιώξει μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική, στις εταιρικές τραπεζικές συναλλαγές και στην διαχείριση του πλούτου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης