Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 61% ανησυχεί ότι ο Trump πιέζει για την κυκλοφορία του εμβολίου πριν τις εκλογές (3/11)

ΗΠΑ: Το 61% ανησυχεί ότι ο Trump πιέζει για την κυκλοφορία του εμβολίου πριν τις εκλογές (3/11)
Μόλις το 42% των πολιτών δηλώνει πρόθυμο να εμβολιαστεί στην πρώτη φάση
Έντονη είναι η ανησυχία των Αμερικανών πολιτών για τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Donald Trump, προκειμένου να κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Change Research polls για το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το 61% των πολιτών στις ΗΠΑ εκφράζει ανησυχία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πιέζει ώστε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο πολύ νωρίς, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επανεκλογής του.
Μάλιστα, το 52% δηλώνει «πολύ ανήσυχο».
Στις πολιτείες Αριζόνα, Φλόριντα, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν, το 57% των πολιτών δήλωσε «ανήσυχο», ενώ το 46% «πολύ ανήσυχο».
Την ίδια ώρα, έχει υποχωρήσει το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν στο αρχικό στάδιο, στο 42%, από 58% τον Ιούλιο.
Ο Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν τις εκλογής της 3ης Νοεμβρίου, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με κορυφαίους αξιωματούχους της ίδιας του της κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο Robert Redfield, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός ενός περιορισμένου αριθμού ευπαθών ομάδων θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
Όπως εξήγησε, ο πλήρης εμβολιασμός του πληθυσμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 6-9 μηνών.
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης