Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάρα πολύ αρνητικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Πάρα πολύ αρνητικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία
Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η διάρκεια της ύφεσης είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι τα διαθέσιμα στοιχεία είναι πάρα πολύ αρνητικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλ.Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε πως κανείς δεν γνωρίζει για πόσο καιρό η οικονομία θα είναι σε ύφεση.
«Νομίζω ότι τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αλλά και το κλίμα στην οικονομία είναι πάρα πολύ αρνητικά.
Δείχνουν μια οικονομία, η οποία ήδη έχει εισέλθει σε μια περίοδο ύφεσης, η οποία και μεγάλο βάθος έχει, υπενθυμίζω τα στοιχεία για το Β' τρίμηνο του 2020, που δείχνουν μια πρωτοφανή ύφεση 15,2%, αλλά δεν γνωρίζουμε και ποια είναι η διάρκεια.
Υπάρχει ύφεση αναμφίβολα, το θέμα είναι πότε η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και για να ανακάμψει χρειάζεται η παρέμβαση από το κράτος.
Είναι κρίσιμο να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να αφήσει πίσω την ύφεση το συντομότερο δυνατόν» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χαρίτσης.
«Κινείται σε λάθος κατεύθυνση η κυβερνητική πολιτική εδώ και καιρό στο θέμα της οικονομίας.
Η ελληνική οικονομία δεν εισήλθε σε ύφεση με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά πριν από αυτή.
Γενναίες και τολμηρές κινήσεις στήριξης της οικονομίας τώρα, γιατί ακούω το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι πρέπει να κρατήσουμε "καύσιμα" γιατί η κρίση θα διαρκέσει πολύ.
Πολύ φοβούμαι όμως ότι αν συνεχιστεί αυτή η λογική των δειλών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις για να στηριχτούν, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι απαιτήσεις τους, τα νοικοκυριά θα βρίσκονται σε απόγνωση.
Γι'αυτό μιλάμε για εμπροσθοβαρή μέτρα» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS