Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nike: Άνοδος 12,6% στις μετοχές της λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων β' τριμήνου 2020

Nike: Άνοδος 12,6% στις μετοχές της λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων β' τριμήνου 2020
Σανίδα σωτηρίας για την Nike οι online αγορές εν μέσω πανδημίας
Οι μετοχές της Nike αναμένεται να καταγράψουν υψηλό ρεκόρ στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, αφού η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο, σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το β' τρίμηνο του 2020, λόγω των online πωλήσεων της.
Οι μετοχές της εταιρείας καταγράφουν άνοδο ύψους 12,6% στα 131,6 δολάρια στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα των αγορών.
Οι ψηφιακές πωλήσεις της μάρκας, ειδικά στη Βόρεια Αμερική, βοήθησαν στην αντιστάθμιση της πτώσης των πωλήσεων σε παραδοσιακά καταστήματα λόγω των περιορισμών από τον COVID-19 και των επιβληθέντων μέτρων κοινωνικής απόστασης.
Η πανδημία δεν πτόησε τον κολοσσό 
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ότι τα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο χρήσης ανήλθαν σε 1,52 δισ. δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,37 δισ. δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα (2019).
Τουλάχιστον επτά χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τις τιμές - στόχο 12μήνου στις μετοχές, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται από τους αναλυτές της Jefferies, οι οποίοι πήγαν στα 117 δολάρια από τα 95 δολάρια.
Ο αναλυτής της Jefferies, Randal Konik είπε ότι η βελτίωση στη Βόρεια Αμερική είναι η «μεγαλύτερη θετική έκπληξη» από τα αποτελέσματα της Nike και αναμένει από την εταιρεία με έδρα το Όρεγκον των ΗΠΑ, να έχει μακροπρόθεσμη επιτυχία, καθώς οι καταναλωτές επικεντρώνονται περισσότερο στην υγεία και την ευεξία.
Τα αποτελέσματα της Nike θα έπρεπε να ανακουφίσουν τους επενδυτές αφού η εταιρεία, μόλις πριν από ένα τρίμηνο (α' τρίμηνο 2020) είχε αναφέρει, απώλεια 790 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι λιανοπωλητές ακύρωσαν τις παραγγελίες.
Το γεγονός αυτό προκλήθηκε επειδή οι καταναλωτές έμεναν μακριά από τα καταστήματα Nike σε βασικές αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και η Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης