Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα μπόρεσε να κρατήσει την άνοδο παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό. Οι ανησυχίες παραμένουν αλλά μόνο για τους δικούς μας επενδυτές. Πάλι καλά που έκλεισε με απώλειες μόλις 0,37%. Ο τζίρος χαμηλός και ευτυχώς που κάποιες μετοχές διαφοροποιήθηκαν.

Ήταν καλή η Coca Cola από νωρίς, έβγαλαν αντίδραση τα ΕΛΠΕ, ήταν καλός ο Μυτιληναίος και στο τέλος έκλεισε αμετάβλητη η Ελλάκτωρ. Μάζεψε σημαντικά τις απώλειες η ΔΕΗ. Υστέρησε ο ΟΤΕ, αλλά ποιος μπορεί να έχει παράπονο και δεν άφησαν καλή εντύπωση, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Motor Oil και η Fourlis.

Συμπληρώσαμε 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ελπίζουμε αύριο να μπορέσει να βγάλει μία αντίδραση και να «απλωθεί» λίγο το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν ενθουσίασε η επιστροφή σε είδος από τη Eurobank και σήμερα ήταν η μέρα που κατοχύρωναν δικαίωμα στην επιστροφή οι μέτοχοι. Πιέστηκε η Alpha Bank, ενώ θετικές έκλεισαν οι άλλες δύο συστημικές. Πέρασε και κάτω από τις 300 μονάδες ο δείκτης, αλλά τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο.

MIG: Τι θέλουν και αναλαμβάνουν κάποιοι market makers σε κάποιες μετοχές; Στο -30% και στα 0,0327 ευρώ με υψηλό όγκο 21,3 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχεί περίπου σε 2% και κάτι. Μάζεψαν στο κλείσιμο το ανεκτέλεστο που υπήρχε στους πωλητές και δεν ήταν λίγα κομμάτια.

ΕΥΔΑΠ: Την πήγαν και αυτή με λίγο όγκο στα 6,75 ευρώ και στο -2,17%. Κάτω από τον κινητό των 200 ημερών και περαιτέρω πτώση θα μας κάνει ακόμα πιο θετικούς για τη μετοχή.

FOURLIS: Πριν λίγες μέρες έκοβε ανοδικά τον κινητό των 200 ημερών (εκθετικό) και σήμερα έκοψε προς τα κάτω τον αντίστοιχο των 100 ημερών. Είναι σε καλή στήριξη και δε θα θέλαμε να δούμε τιμές κάτω από τα 3,80 ευρώ. Στα 3,90 ευρώ το σημερινό κλείσιμο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Είχε πάει και αυτή να σπάσει ανοδικά τη συσσώρευση αλλά γύρισε εύκολα χαμηλότερα. Στα 6,20 ευρώ με απώλειες 1,43% και όγκο 103 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Καλός ο όγκος σήμερα με τη μετοχή να κλείνει στα 3,80 ευρώ και στο -1,30%. Λογικά δε θα έχουν μείνει και πολλά στον πωλητή. Θα μπορούσαμε να δούμε και λίγο χαμηλότερα επίπεδα αλλά εκεί η ευκαιρία λογικά θα είναι μοναδική. Τι να φοβηθεί κάποιος από μία εταιρεία με αποτίμηση 138 εκατ. ευρώ και τέτοιο ταμείο και μεγέθη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από τις λίγες περιπτώσεις όπου η διοίκηση είχε μιλήσει για το πόσο υποτιμημένη είναι η μετοχή και έδωσε την ευκαιρία για καλό κέρδος σε όσους την πίστεψαν. Νέα άνοδος 8,13% με καλό όγκο. Στα 2,3950 ευρώ με αποτίμηση 104 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έδειχνε η μετοχή πως είχε «στεγνώσει». Το γράφαμε χθες που δεν είχε κάνει πράξη 2-3 ώρες. Σήμερα για πλάκα την πήγαν στα 5,55 ευρώ και στο +11,45%. Ο όγκος μόλις 29 χιλ. τεμάχια. Πάρα πολλές οι αναφορές της στήλης από τα 4 ευρώ και μπορεί να κουράσαμε, αλλά πλέον η απόδοση είναι άνω του 40% μαζί με το μέρισμα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Θα περιμέναμε καλύτερη υποδοχή των αποτελεσμάτων από τους επενδυτές και κυρίως λόγω των σχολίων και των προοπτικών από τη διοίκηση. Με μόλις 6 χιλ. τεμάχια στα 0,3660 ευρώ και στο +4,87%.

AS COMPANY: Φαίνεται πως έχει πωλητή η μετοχή και μάλιστα μεγάλο. Ωστόσο βλέπουμε πως έχει αρχίσει να αποκτά και αγοραστές καλούς. Ελπίζουμε να λήξει γρήγορα το θέμα της πώλησης και να βρεθεί αγοραστής ώστε να μην ταλαιπωρηθεί άλλο η μετοχή. Η αποτίμηση τσάμπα.

ΚΕΚΡΟΨ: Ασανσέρ σήμερα η μετοχή. Μεγάλος ο όγκος συναλλαγών στα 136 χιλ. τεμάχια. Τελικά μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα έκλεισε στα 2,35 ευρώ και στο -7,66%. Χαμηλό στα 2,18 ευρώ που είναι καλή στήριξη και υψηλό στα 2,55 ευρώ.

FRIGOGLASS: Πήγε να βγάλει αντίδραση αλλά στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν πολλά κομμάτια και έκλεισε και πάλι με απώλειες και στα 0,07 ευρώ. Στις 859 χιλ. τεμάχια ο όγκος και ο περισσότερος έγινε στα χαμηλά.

ΙΝΤEΡΚΟ: Ο πωλητής τελείωσε και απορροφήθηκε η προσφορά μέχρι και τα 5,45 ευρώ που ήταν και νέα χαμηλά. Τελικά έκλεισε στα 5,80 ευρώ και θα μπορούσαμε να δούμε μία κίνηση αντίδρασης μέχρι τα 6,30 ευρώ ή και λίγο υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης