Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Φρενάρει τις υποσχέσεις Trump για το εμβόλιο - Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος

Fauci: Φρενάρει τις υποσχέσεις Trump για το εμβόλιο - Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει προεκλογικά, ότι στην Αμερική θα μπορούσαν να έχουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020
Ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, Δρ Anthony Fauci, δήλωσε στο Κογκρέσο στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ότι «μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος» για να είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό ένα εγκεκριμένο εμβόλιο για το Covid-19.
Λόγω των «απαιτούμενων αυστηρών κλινικών δοκιμών» για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, ο Αμερικανός ιατρός «φρενάρει» εν μέρει τις προεκλογικές υποσχέσεις του Donald Trump.
Ωστόσο o ίδιος, πρόσθεσε πως υπάρχει «αυξανόμενη αισιοδοξία» ότι οι επιστήμονες θα βρουν ένα ή περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους (2020) ή στις αρχές του 2021.
Σε δηλώσεις του ο Fauci αναφέρθηκε στα εμβόλια από τους Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson.
Η J&J ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ξεκινούν κλινικές δοκιμές της λεγόμενης τρίτης φάσης για το εμβόλιο και είναι η τέταρτη φαρμακοβιομηχανία που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19 της κυβέρνησης Trump.
Ο Fauci ένανε επίσης λόγο για ένα πέμπτο εμβόλιο, από τη Novavax, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στα τέλη του Οκτωβρίου 2020.
«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για το SARS-CoV-2 θα είναι απαραίτητο για τη διακοπή της εξάπλωσης της λοίμωξης, τη μείωση των ποσοστών νοσηρότητας και θνησιμότητας και αλλά θα δρά και προληπτικά», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει όμως να επιμένει ότι στην Αμερική θα μπορούσαν να έχουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020 και αρκετές δόσεις εμβολίου για να χροηγήσουν σε κάθε Αμερικανό έως τον Απρίλιο του 2021.
Τα σχόλια του Donald Trump έρχονται σε αντίθεση με τους εδικούς υγείας και έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η πολιτική, όχι η επιστήμη, θα επηρεάσει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων.
Ο Fauci είπε ότι δεν υπάρχει «εγγύηση» ότι οι επιστήμονες θα βρουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Εάν το βρουν, έχει πει ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ μπορούν να αρχίσουν να επιστρέψουν σε κάποια μορφή ομαλότητας προς το « μέσο έως το τέλος του 2021».

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης