Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατήργησε 175 νομικά - διοικητικά εμπόδια στο εμπόριο με 61 χώρες για τόνωση των εξαγωγών

Βρετανία: Κατήργησε 175 νομικά - διοικητικά εμπόδια στο εμπόριο με 61 χώρες για τόνωση των εξαγωγών
Το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε περιττές νομικές, κανονιστικές και διοικητικές απαιτήσεις για να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές για τις εταιρίες που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ότι ήρε 175 εμπόδια στο εμπόριο σε 61 χώρες, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές της πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου με την ΕΕ.
Το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι αφαίρεσε περιττές νομικές, κανονιστικές και διοικητικές απαιτήσεις για να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές για τις εταιρίες που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
"Καθώς ανακτούμε τον έλεγχο της εμπορικής μας πολιτικής για πρώτη φορά σε σχεδόν 50 χρόνια, αυτό δείχνει πώς μπορούμε να ανοίξουμε και να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε αγορές σε όλο τον κόσμο, καθώς στηρίζουμε τις επιχειρήσεις στην επιδίωξη των παγκόσμιων φιλοδοξιών τους", δήλωσε υπουργός ο Διεθνούς Εμπορίου Ranil Jayawardena.
Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός παρά των πρωθυπουργώ Michael Gove μιλώντας στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Βρετανία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την κατάργηση των δασμών των ΗΠΑ που έχουν επιβληθεί στο σκωτσέζικο ουίσκι ως αποτέλεσμα μιας διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.
Ο Gove είπε ότι οι δασμοί επιβλήθηκαν επειδή η ΕΕ κακοποίησε το σχέδιο Airbus, και πρόσθεσε ότι η υπουργός Εμπορίου Liz Trash ηγείται των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Η Liz Trash διαπραγματεύεται απευθείας, εκ μέρους της Σκωτίας, με τις ΗΠΑ για να δει να αίρονται αυτοί οι δασμοί.
Έχει ήδη εξασφαλίσει πρόοδο όσον αφορά το τζιν και ελπίζω ότι θα εξασφαλίσει πρόοδο και για το ουίσκι", δήλωσε ο Gove.
Η Βρετανία είναι βέβαιη ότι μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες για να εξασφαλίσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Michael Gove. "Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και να διασφαλίσουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, η οποία θα είναι προς το συμφέρον όλων.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απόλυτα να εξασφαλίσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου σαν τη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου (που ισχύει μεταξύ της ΕΕ και) του Καναδά", υπογράμμισε.
Ενα Brexit χωρίς συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, δήλωσε ο Gove στο κοινοβούλιο. "Η μη συμφωνία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης