Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τα τέρατα επιστρέφουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο εν όψει των προεδρικών εκλογών

Nomura: Τα τέρατα επιστρέφουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο εν όψει των προεδρικών εκλογών
Oι traders ανοίγουν συνεχώς long θέσεις σε ό,τι αφορά τον δείκτη VIX, επισημαίνει η Nomura
Εν όψει των προεδρικών εκλογών, τα «τέρατα» φαίνεται πως επιστρέφουν στη Wall Street, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του ο ιαπωνικός επενδυτικός Νomura.
Η αβεβαιότητα είναι διάχυτη στην αγορά των ΗΠΑ, λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, σιγά σιγά έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στον δείκτη φόβου – VIX.


Και ενώ η αγορά μεταβλητότητας αρχίζει να προεξοφλεί αυτήν την αβεβαιότητα, η Nomura επισημαίνει ότι οι traders ανοίγουν long θέσεις σε ό,τι αφορά τον δείκτη VIX (ο αναλυτής της Nomura, Charlie McElligott, έχει ήδη κάνει λόγο για αγορά στα χαμηλά μέσω πώλησης QQQ Put Option), κάτι που δημιουργεί μια επίμονη long-gamma αγορά, η οποία δείχνει να εδραιώνεται.
Τα επίπεδα μεταβλητότητας φαίνεται να έχουν αυξητική τάση και, συνεπώς, συμπιέζονται - αν και η καμπυλότητα στα QQQ παρουσιάζει τα πράγματα καλύτερα σε σύγκριση με ό,τι προεξοφλείται.
Η καμπύλη του S&P 500 ήταν ήδη απότομη.
Ταυτόχρονα, δεν προβλέπεται άμεσα κάποια πολιτική αναταραχή σε ό,τι αφορά το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αφού υπάρχει συναίνεση.

Παρ’ όλα αυτά, η Nomura προειδοποιεί:
Οι traders που έχουν ως όρο αναφοράς το «εμπόριο» μεταβλητότητας θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν εν όψει των προεδρικών εκλογών.
Ενδεχομένως να δούμε τα τέρατα να επιστρέφουν…
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει ισχυρή, καθώς κανένας δεν φαίνεται να σορτάρει στον δείκτη VIX, ενώ η αντιστάθμιση της ζήτησης συνεχίζει να αυξάνεται.
Ως εκ τούτου, λόγω της έλλειψης προσφοράς, η υπονοούμενη μεταβλητότητα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Στα futures του VIX, πλέον, κυριαρχούν οι daytraders που αγοράζουν όταν ο δείκτης φόβου είναι στις 28-29 μονάδες και πωλούν μόλις φτάσει στις 31-32 μονάδες, προτού τα πράγματα προλάβουν να στραβώσουν.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, ενώ δεν υπάρχει ένα ανάλογο συμβάν, χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να διευθετηθούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2000.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο S&P 500 και το αμερικανικό δεκαετές μειώθηκαν κατά 6% και 50 μονάδες βάσης, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης