Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 19,5% για ΝΔ - Προηγείται με 39,5% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 19,5% για ΝΔ - Προηγείται με 39,5% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει double score στην πρόθεση ψήφου, το 59% δηλώνει ικανοποιημέο από τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα - Οι πιο πετυχημένοι υπουργοί
Προβάδισμα της τάξεως των 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 21 έως 23 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα πετυχαίνει σχεδόν double score στην πρόθεση ψήφου έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας 39,5% έναντι 20%.
Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7,5%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 3,0%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 7,9%, ενώ στο 12% είναι οι αναποφάσιστοι και στο 1% το Άκυρο/Λευκό.
prothesi
Στην αξιολόγηση των υπουργών,
Πρώτος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό 14% και ακολουθούν,
Χρήστος Σταϊκούρας (11%),
Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος 7%,
Παναγιωτόπουλος, Βορίδης και Πιερρακάκης με ποσοστό 6%,
κ. Θεοχάρης 5%, με τελευταίους την κυρία
Κεραμέως (3%) και τον
Βρούτση (2%).
Στα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, 6 στους 10 Έλληνες (59% των ερωτηθέντων) δηλώνουν ότι προτιμούν να αυξηθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παρά να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους (32%).
anadromika
Την ίδια ώρα ικανοποιημένο εμφανίζεται το 59% των πολιτών σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με το 41% να δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο.
Να «απαντήσουμε στρατιωτικά» στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις προκλήσεις επιλέγει το 36% των πολιτών έναντι 63% που προκρίνει την διπλωματική οδό.
Τέλος, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πλειοψηφία των πολιτών (72%) προτιμά δομές κλειστού τύπου.
domes

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης