Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διστακτική ανάκαμψη για τo πετρέλαιο - Στα 41,6 δολ. το βαρέλι το Brent

tags :
Διστακτική ανάκαμψη για τo πετρέλαιο - Στα 41,6 δολ. το βαρέλι το Brent
Διστακτική ανάκαμψη για τo πετρέλαιο
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, καθώς βρήκε στήριξη στις προσδοκίες για μία δεύτερη εβδομάδα μείωση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την παραγωγή στη Γερμανία, δίνοντας ώθηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού».
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένου πετρελαίου μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα σε αργό πετρέλαιο είχαν άνοδο.
«Η ανάκαμψη της διάθεσης για ανάληψη επενδυτικού κινδύνου σήμερα αυξάνει ελαφρά τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής του διαπραγματευτή OANDA.
«Αλλά αντιμετωπίζει ήδη σκληρή αντίσταση».
Το Brent κατέγραψε άνοδο 29 σεντς, ήτοι 0,7%, στα 42,02 δολάρια, ανακάμπτοντας από τις προηγμένες απώλειές του.
Το αργό πετρέλαιο του West Texas Intermediate των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 24 σεντς, ή 0,6%, στα 39,92 δολάρια.
Με βάση τα στοιχεία της Energy Information Administration τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 3,3 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.
Η εντεινόμενη κρίση της πανδημίας σε χώρες όπως η Ινδία, η Γαλλία και η Ισπανία και τα νέα μέτρα που λήφθηκαν στη Βρετανία επέτειναν τις ανησυχίες όσον αφορά τη ζήτηση, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη προσφορά από τη Λιβύη.
Να σημειωθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία έχει ξεπεράσει τις 200.000.
«Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν βρίσκονται σε σχετικά καλά επίπεδα , λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ανεμοστρόβιλους που αντιμετωπίζουν: σταθερό δολάριο ΗΠΑ, ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση και την αύξηση της προσφοράς», δήλωσε ο Carsten Fritsch της Commerzbank.
Το πετρέλαιο κατέρρευσε καθώς η πανδημία μείωσε τη ζήτηση, με το Brent να πέφτει κάτω από τα 16 δολάρια, σε χαμηλό 21 ετών, τον Απρίλιο του 2020.
Η κατακόρυφη μείωση της παραγωγής που αποφασίστηκε από τις χώρες του ΟΠΕΚ και συμμάχους τους βοήθησε στην ανάκαμψη των τιμών.
Ο ΟΠΕΚ αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση στη Λιβύη, ένα μέλος του ΟΠΕΚ που εξαιρείται το μέτρο της μείωσης της παραγωγής με σκοπό την ανάταξη της χώρας από τις πολεμικές συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης