Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση -0,2% στα 1.907,6 δολάρια/ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση -0,2% στα 1.907,6 δολάρια/ουγγιά
Βρέθηκε σε χαμηλό έξι εβδομαδων - Θολώνει τη λάμψη του το ισχυρό δολάριο
Πτωικά κινήθηκε σήμερα 23/9 η τιμή του χρυσού, κλείνοντας σε χαμηλά έξι εβδομάδων.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι αναλυτές συνέχισαν να αποδίδουν την αδυναμία του χρυσού στο ισχυρό αμερικανικό δολάριο.
Τα θετικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για ένταση της κρίσης της πανδημίας στην Ευρώπη και τη Βρετανία ώθησαν την τιμή του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλό οκτώ εβδομάδων, μειώνοντας τη επενδυτική λάμψη του μετάλλου ως περιουσιακού στοχείου εναλλακτικής επιλογής.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο Charles Evans σημείωσε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν προτού ο πληθωρισμός βρεθεί πέριξ του 2% μεσοσταθμικά.
«Βλέπουμε επίσης μια μικρή απαισιοδοξία σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ και αυτό πιθανώς έχει περιορίσει λίγο τους φόβους για πληθωριστικές πιέσεις», δήλωσε ο αναλυτής της IG Markets, Kyle Rodda.
«Η αγορά αναμένει ακόμη αλλαγές πολιτικής που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον χρυσό με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό θα συμβεί μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 39,20 δολάρια ή σχεδόν -2,1% στα 1.868,40 δολάρια ανά ουγγιά.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 22 Ιουλίου. 
Η πλατίνα έπεσε 6% στα 861.39 η ουγγία, ενώ άγγιζε το χαμηλότερο σημείό που είχε φτάσες στις 21 Ιουλίου στα 845,50 δολ/ουγγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης