Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στον Στρατό Ξηράς - Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στον Στρατό Ξηράς - Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18
Σε αποφάσεις όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Στρατό Ξηράς καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας
Σε οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τον Στρατό Ξηράς και τον τρόπο που θα γίνεται η θητεία φαίνεται πως καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ελληνικό μέσο ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, πέραν από την αύξηση της θητείας σε 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς, η οποία θεωρείται ως δεδομένη εξέλιξη με τις ανάλογες ανακοινώσεις να αναμένονται το προσεχές διάστημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για εφαρμογή " διζωνικού συστήματος".
Αναλυτικότερα, όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.
Όσον αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, όπως φαίνεται προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του και αυτά έχουν να κάνουν αφενός με την στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση κι αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης