Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Wall Street δέχεται πιέσεις εσχάτως; - Ακριβές εταιρίες στον Nasdaq και ασαφές χρονοδιάγραμμα για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ

Γιατί η Wall Street δέχεται πιέσεις εσχάτως; - Ακριβές εταιρίες στον Nasdaq και ασαφές χρονοδιάγραμμα για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ
Γιατί οι βασικοί δείκτες της Wall υποχωρούν εσχάτως;
Μετά τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά η Wall Street δείχνει σημάδια κόπωσης ενώ οι ρευστοποιήσεις εντείνονται και πωλητές κάνουν την εμφάνιση τους συχνότερα.
Τι συμβαίνει;

1)Υπάρχει ανησυχία για το γεγονός ότι καθυστερεί το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει για το νέο πακέτο στήριξης των 1 ή 2 τρισεκ. δολαρίων προφανώς γιατί ενόψει εκλογών στις 3 Νοεμβρίου οι δημοκρατικοί δεν θέλουν να δώσουν πολιτικά bonus στον Trump τον αμερικανό Πρόεδρο.
Να σημειωθεί ότι με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα ο Biden προηγείται με 50% έναντι 42,9% του Trump για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.
Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι 7,1%, για την ώρα ο Biden προηγείται έχοντας αναβαθμισμένα ποιοτικά στοιχεία.

2)Υπάρχουν μετοχές στην Wall Street που έχοντας σημειώσει σημαντικό ράλι… αποτελούν πλέον ευκαιρία για πωλήσεις.
Οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν να υπάρξουν περισσότερες πωλήσεις προσεχώς προειδοποίησε ο Jim Cramer του CNBC
Μόνο το τελευταίο διάστημα ο Dow Jones έχει μειωθεί 5,9% το Σεπτέμβριο, ο Nasdaq έχει υποχωρήσει 9,7% ενώ ο S&P 500 είναι 7,5% χαμηλότερα.
Ο Cramer ι αναμένει ότι η αγορά θα παραμείνει ασταθής «έως ότου περισσότεροι από τους υπερβολικά αισιόδοξους νέους επενδυτές κατανοήσουν τι συμβαίνει».
Από τον Μάρτιο 2020 έως το ρεκόρ στις 2 Σεπτεμβρίου, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξήθηκε περισσότερο από 60%.
Οι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν υψηλά και να πουλήσουν υψηλότερα αλλά το πρόβλημα με αυτήν τη στρατηγική είναι ότι όταν οι μετοχές πέφτουν, πέφτουν σκληρά - έχετε την τάση να χάνετε χρήματα πολύ πιο γρήγορα από κερδίζετε χρήματα.
Υπάρχουν ευκαιρίες;
Η Apple, για παράδειγμα, βρίσκεται στα 107 δολάρια σε αυτήν την τιμή, είναι περίπου 22% κάτω από το υψηλό στις 2 Σεπτεμβρίου.
Ομοίως, και η εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon σημείωσε άνοδο στα 3.500 δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα και βρίσκεται περίπου στα 3.000 δολάρια ανά μετοχή.
Δεδομένου ότι η Amazon είναι 62% υψηλότερα το 2020, ενώ η Apple είναι μόνο 46% ίσως η Apple να έχει καλύτερη συμπεριφορά.
Η Microsoft, είναι επί του παρόντος στα 200 δολάρια, γίνεται ελκυστική σε περίπου 180 με 175 δολάρια ωστόσο εμφανίζει υψηλό ρίσκο.

Γιατί οι βασικοί δείκτες της Wall υποχωρούν εσχάτως;

«Δεν υπήρχε ένας συγκεκριμένος λόγος για να εξηγήσουμε την πώληση, και από πολλές απόψεις η πτώση ήταν μια συνέχεια της αύξησης των τιμών και του ράλι του Σεπτεμβρίου 2020», αναφέρει η Vital Knowledge.
Μέχρι στιγμής τον Σεπτέμβριο, ο S&P 500 έχει μειωθεί 7,5%, ενώ το Dow Jones έχει υποχωρήσει 5,8%.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε απώλειες 9,7% καθώς Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 11% το Σεπτέμβριο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED, Jerome Powell και ο Υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, θα εμφανιστούν στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας.
Ο Powell επανέλαβε ότι απαιτείται περαιτέρω δημοσιονομική ώθηση για να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.
Η χρηματιστηριακή κόπωση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι επενδυτές απαιτούν περαιτέρω ώθηση, είτε φορολογική είτε νομισματική, ανέφερε η Delos Capital Advisors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης