Ισραήλ: Νέο εθνικό lockdown ενέκρινε η κυβέρνηση Netanyahu - Σε ισχύ απο αύριο 25/9

Ισραήλ: Νέο εθνικό lockdown ενέκρινε η κυβέρνηση Netanyahu - Σε ισχύ απο αύριο 25/9
Είναι η δεύτερη φορά που επιβάλλεται lockdown σε όλο το Ισραήλ
Την απόφαση για ένα δεύτερο εθνικό lockdown προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού έλαβε η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την επιβολή lockdown σε όλη την επικράτεια για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες ακούσαμε από τους ειδικούς ότι εάν δεν λάβουμε άμεσα και δύσκολα μέτρα, θα φτάσουμε στο χείλος της αβύσσου» είπε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Ισραήλ οδηγείται σε lockdown.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο Παρασκευή 25/9 και θα διαρκέσουν έως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, την ημέρα της Σιμχάτ Τορά, σημαντικής εβραϊκής θρησκευτικής εορτής.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο σχεδόν όλων των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην εργοστασίων, υπηρεσιών και καταστημάτων που θεωρείται απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Διαδηλώσεις και προσευχές θα επιτρέπονται μόνο κατά μικρές ομάδες, ως και 20 ανθρώπων, και μόνο σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από τους τόπους κατοικίας των πολιτών.
Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα ανασταλούν.=
Η κυβέρνηση είχε ήδη επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα τη 18η Σεπτεμβρίου, όμως την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων αυξήθηκε στις σχεδόν 7.000 ημερησίως, ασκώντας ολοένα αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας.
Σημειώνεται πως το Ισραήλ μετρά 204.690 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.325 θανάτους.
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα έφθασαν επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, στα 58.400, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 668 από 657.
Συνολικά στα ισραηλινά νοσοκομεία παραμένουν 1.370 ασθενείς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS