Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος (καθ.Μικροβιολογίας): Στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική

Βατόπουλος (καθ.Μικροβιολογίας): Στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική
Οι πολίτες να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας μόνο όταν είναι απαραίτητο είπε ο κ.Βατόπουλος
Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας ότι δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown.
«Εάν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τις καταλήψεις στα σχολεία, όπου πιθανότατα οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας.
«Καθώς το νόσημα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα» είπε ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.
Μάλιστα ο κ.Βατόπουλος συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια.
«Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.
Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων» είπε ο κ. Βατόπουλος.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι.
«Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα» είπε ο κ.Βατόπουλος, υποστηρίζοντας πως και ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης