Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, θα πάρουμε κι άλλα – Δεν εντοπίζονται σε αλλοδαπούς τα περισσότερα κρούσματα

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, θα πάρουμε κι άλλα – Δεν εντοπίζονται σε αλλοδαπούς τα περισσότερα κρούσματα
Δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown είπε ο κ.Αρκουμανέας
Τη θέση ότι αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος υποστήριξε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Αρκουμανέας είπε ότι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.
«Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ» είπε ο κ.Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ότι η Αττική συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων.
«Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» είπε ο κ.Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ότι δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.
Όπως είπε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, αναφέροντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.
Παράλληλα με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον κ.Αρκουμανέα, ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS