Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και τώρα καταρρέει

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και τώρα καταρρέει
Η κυβέρνηση έχασε έξι μήνες με ευθύνη της γιατί ασχολήθηκε μόνο με την επικοινωνία είπε η κα.Γεννηματά
Τη θέση ότι η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του διατύπωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχασε έξι μήνες με ευθύνη της γιατί ασχολήθηκε μόνο με την επικοινωνία.
«Έδωσε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα στελέχη του, ο δήμαρχος Αθηναίων, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο.
Δεν ασχολήθηκαν για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανοίξουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνουν έγκαιρα τις προκηρύξεις για να προσλάβουν το προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές.
Ακόμα και οι μονάδες που γίνονται από τις δωρεές δεν έχουν ενεργοποιηθεί και οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις των γιατρών γίνονται τώρα.
Δεν έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό για να λειτουργήσουν τις μονάδες και δεν φτιάχτηκαν τα κινητά συνεργεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Άφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του και σήμερα καταρρέει.
Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται όλα τα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα και μένουν τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση μόνο για τα COVID 19 περιστατικά»  είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε έξι μήνες με ευθύνη της γιατί «ασχολήθηκε μονάχα με την επικοινωνία και με την προετοιμασία της να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο».
«Άφησε όλα τα προβλήματα και προσπάθησε να τα κρύψει κάτω από το χαλί και -πολύ χειρότερα- δεν ασχολήθηκε για να τα λύσει.
Δεν υπήρξε σχέδιο και προετοιμασία ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε για το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτε για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια ούτε για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία επέκρινε την κυβέρνηση και για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.
«Δεν εμπιστεύομαι την μυστική διπλωματία και την κρυφή ατζέντα.
Αναπάντητα έχει αφήσει τα ερωτήματα ο κ. Μητσοτάκης, και στη Βουλή και εκτός Βουλής.
Μίλησε ο ίδιος για έγγραφη συμφωνία, για την οποία δεν μας ενημέρωσε ποτέ.
Η έγγραφη συμφωνία δεν έχει σχέση με διερευνητικές», τόνισε η κα. Γεννηματά, ενώ επεσήμανε ότι οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν απαιτούν έγγραφη συμφωνία.
«Η έγγραφη συμφωνία σημαίνει ότι υπάρχει πλαίσιο διαλόγου.
Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης;
Μιλάει για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και μας το κρύβει;
Η Τουρκία είναι φανερό ότι έχει μία οθωμανική στρατηγική.
Ο διάλογος με την Τουρκία δεν γίνεται να ξεκινάει την επόμενη μέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το Oruc Reis να τριγυρνά και να επιχειρεί να γκριζάρει περιοχές για να ενισχύει τα δικά τους επιχειρήματα.
Χρειάζεται ξεκάθαρη γραμμή από την ελληνική πλευρά» είπε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως το Κίνημα Αλλαγής και η γενικότερα «η παράταξή μας ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου αλλά χωρίς εκβιασμούς, χωρίς το περίστροφο από την πλευρά της Τουρκίας στο τραπέζι και μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

www.bankingnews.gr

Σπύρος Χριστόπουλος

BREAKING NEWS