Τελευταία Νέα
Διεθνή

Youtube: «Φρένο» στην παραπληροφόρηση στις προεδρικές εκλογές με αυστηρότερους ελέγχους

Youtube: «Φρένο» στην παραπληροφόρηση στις προεδρικές εκλογές με αυστηρότερους ελέγχους
Οι εξελίξεις σημειώνονται μετά τις συνεχείς αναφορές από τον Donald Trump που ισχυρίζεται επανειλημμένα, χωρίς αποδεικτικά όμως στοιχεία, ότι η ψηφοφορία δια επιστολής, είναι ευάλωτη σε μεγάλης κλίμακας απάτη.

Αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο του περιεχόμενο των βίντεο της με στόχο τον περιορισμό της παραπληροφόρησης, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η YouTube ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων κορυφαίων πλατφορμών όπως το Facebook και το Twitter.
Συγκεκριμένα, η YouTube αναμένεται να εμφανίζει κείμενο επισήμανσης και συνδέσμους από ελεγκτές πληροφοριών στα βίντεο που συζητούν την επιστολική ψηφοφορία, ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό παραπληροφόρησης στον ιστότοπο της.
Το λεγόμενο πάνελ πληροφοριών, δεν είναι ένα νέο χαρακτηριστικό, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βραζιλία και την Ινδία το 2019, επισημαίνοντας επίσης άρθρα τρίτων μερών, που έχουν ελεγχθεί και σχετίζονται με την εγγραφή ψηφοφόρων, ανέφερε το YouTube στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.
Η νούμερο «ένα» παγκοσμίως υπηρεσία στα βίντεο διευκρίνισε ότι οι αναζητήσεις στην πλατφόρμα για υποψηφίους στο Κογκρέσο, θα εμφανίζουν από εδώ και στο εξής, έναν πίνακα πληροφοριών με λεπτομέρειες σχετικά με τους υποψηφίους.
Οι εξελίξεις σημειώνονται μετά τις συνεχείς αναφορές από την μεριά του νυν Πρόεδρου των ΗΠΑ, Donald Trump που ισχυρίζεται επανειλημμένα, χωρίς αποδεικτικά όμως στοιχεία ότι η ψηφοφορία δια επιστολής, είναι ευάλωτη σε μεγάλης κλίμακας απάτη.
Στον δρόμο που χάραξε το Facebook
Το Facebook διέγραψε ένα δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών που δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές των ΗΠΑ αυτού του έτους (2020).
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι εν λόγω λογαριασμοί ανήκουν σε Κινέζους χρήστες.
Μέσα στα μέτρα που προωθεί το Facebook για την ημέρα των εκλογών είναι και η τοποθέτηση ενημερωτικής ετικέτας σε αναρτήσεις που δημιουργούν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα ή προεξοφλούν τη νίκη κάποιου υποψηφίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης