Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπλ.ΥΠΕΞ): Ο Erdogan αποκλιμάκωσε την ένταση λόγω των επαπειλούμενων κυρώσεων από την ΕΕ

Βαρβιτσιώτης (αναπλ.ΥΠΕΞ): Ο Erdogan αποκλιμάκωσε την ένταση λόγω των επαπειλούμενων κυρώσεων από την ΕΕ
Εφόσον ζούμε υπό καθεστώς απειλών εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να αφήσουμε απροστάτευτες περιοχές είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Τη θέση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan αποκλιμάκωσε την πολεμική ρητορική λόγω των επαπειλουμένων κυρώσεων από την ΕΕ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
«Αυτό που ζητά η Ελλάδα είναι να στείλει η Ευρώπη ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία σχετικά με τους δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει: αφενός τον δρόμο της εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Ευρώπης, της καλής συνεργασίας και της αποφυγής των μονομερών ενεργειών, που αποσταθεροποιούν την περιοχή και αφετέρου τον δρόμο της απομάκρυνσης από την Ευρώπη και τους στρατηγικούς της στόχους,» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Και αυτό σημαίνει τη διακοπή των προνομιακών οικονομικών σχέσεών της με την Ευρώπη.
Ένας από τους λόγους που ο Erdogn προχώρησε σε αποκλιμάκωση ήταν σαφέστατα και το γεγονός ότι επαπειλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας σχετικά με τις διερευνητικές επαφές πως
η Τουρκία ζητούσε για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών να μην υπάρχει κανένας όρος.
«Εμείς είχαμε θέσει ως όρο την απόσυρση των πλοίων της και την αποκλιμάκωση της έντασης.
Και αυτό έγινε» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ερωτηθείς για το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών που θέτει η Τουρκία σημείωσε ότι, εφόσον ζούμε υπό καθεστώς απειλών εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να αφήσουμε απροστάτευτες εθνικές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης