Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jack Ma: Έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα από τον CEO εταιρίας εμφιαλωμένου νερού

Jack Ma: Έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα από τον CEO εταιρίας εμφιαλωμένου νερού
Ο Jack Ma, πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα του παραχωρώντας τη θέση αυτή στον επικεφαλής μιας εταιρίας εμφιαλωμένου νερού
Ο εμβληματικός Jack Ma, πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα του παραχωρώντας τη θέση αυτή στον επικεφαλής μιας εταιρίας εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με κατάταξη δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον ο Zhong Sansan, επικεφαλής της Nongfu Spring, μιας εταιρίας κολοσσού στο εμφιαλωμένο νερό της οποίας τα προϊόντα είναι περιζήτητα στην Κίνα.
Η περιουσία του αποτιμάται στα 58,7 δισεκ. δολάρια (50,4 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων που συνέταξε το πρακτορείο Bloomberg.
Με περιουσία που υπολογίζεται στα 56,7 δισεκ. δολάρια (48,7 δισεκ. ευρώ), ο Jack Ma έχασε μια θέση.
Ο πρώην καθηγητής αγγλικών Jack Ma, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba που ήταν πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εδώ και καιρό καταλάμβανε την πρώτη θέση στο βάθρο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα.
Έως τώρα, στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα κυριαρχούσαν κυρίως επικεφαλής τεχνολογικών εταιριών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Nongfu Spring πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα μια εντυπωσιακή είσοδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αντλώντας πάνω από 900 εκατ. ευρώ.
Ο Zhong Sansan είναι επίσης εκ των διευθυντικών στελεχών μιας κορυφαίας εταιρίας εμβολίων, της Beijing Wantai.
Η εταιρία, που εργάζεται στην ανάπτυξη ενός ρινικού σπρέι κατά της Covid-19, εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο.
Ο Zhong Sansan, 66 ετών ξεκίνησε την καριέρα του ως εργάτης στον κατασκευαστικό κλάδο πριν γίνει δημοσιογράφος και στη συνέχεια ιδρύσει τη δική του εταιρία, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Συχνά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» λόγω των πολύ σπάνιων δημόσιων εμφανίσεών του και της απροθυμίας του να δώσει συνεντεύξεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης