Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το ποσοστό ανεργίας υποτιμά το πρόβλημα στην αμερικανική αγορά εργασίας

Fitch: Το ποσοστό ανεργίας υποτιμά το πρόβλημα στην αμερικανική αγορά εργασίας
Σχόλιο της Fitch Ratings για την αμερικανική αγορά εργασίας
Το ποσοστό ανεργίας ως μία μονάδα μέτρησης, υποτιμά την προβληματική εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εξήλθαν από την αγορά εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα παραπάνω αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, υπογραμμίζοντας ότι σε ορισμένες πολιτείες η πραγματική ανεργία -με βάση τις μετρήσεις του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης- φθάνει σε διψήφια ποσοστά.
«Η εστίαση μόνο στο επίσημο ποσοστό ανεργίας, μπορεί να υποβαθμίσει την πίεση στις οικονομικές και δημοσιονομικές καταστάσεις των πολιτειών.
Ενώ αυτοί που δεν ανήκουν στο εργατικό δυναμικό αποτελούν ένα μικρό μέρος της εικόνας της απασχόλησης, πιθανότατα επιδεινώνουν τις αρνητικές δημοσιονομικές επιπτώσεις της απώλειας θέσεων εργασίας.
Όσοι έχουν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό συνήθως δεν δημιουργούν φορολογητέο εισόδημα ή δεν αγοράζουν τόσα φορολογητέα αγαθά και υπηρεσίες, και είναι επίσης πιο πιθανό να απαιτήσουν δημόσιες χρηματοδοτούμενες κοινωνικές υπηρεσίες όπως το Medicaid.
Ενώ η πανδημία έχει προκαλέσει ένα σημαντικό σοκ στις κρατικές εισπράξεις εσόδων μέχρι σήμερα, η Fitch αναμένει ότι οι περισσότερες πολιτείες εν τέλει θα επιστρέψουν στις μακροπρόθεσμες πορείες οικονομικής ανάπτυξης. (…)
Υπήρξε μια άνευ προηγουμένου μείωση του αριθμού του εργατικού δυναμικού φέτος, και για να εκτιμηθεί το πλήρες αποτέλεσμα της ύφεσης λόγω πανδημίας, η ανάκαμψη της απασχόλησης δεν μπορεί να μετρηθεί μόνο με το επίσημο ποσοστό ανεργίας.
Η ανάκαμψη της απασχόλησης αποτελεί βασικό παράγοντα που οδηγεί τη συνολική ανάκαμψη των οικονομικών και φορολογικών εσόδων για τα κράτη.
Ο ρυθμός της ανάκαμψης για κάθε πολιτεία εξαρτάται εν μέρει από το πόσο γρήγορα οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν μπορούν να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό.
Οκτώ πολιτείες έχουν ρυθμό ανεργίας -με βάση τη Fitch- υψηλότερο από το υψηλότερο επίσημο ποσοστό ανεργίας του Αυγούστου -13,2%- στη Νεβάδα: Μασαχουσέτη, Νέο Μεξικό, Νεβάδα, Χαβάη, Ρόουντ Άιλαντ, Καλιφόρνια, Πενσυλβάνια και Αϊόβα», σημειώνεται.
Τα διαγράμματα:
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης