Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Έξαρση στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Έξαρση στις Μεσοδυτικές Πολιτείες
Το εμβόλιο δεν θα εξαφανίσει μάσκες, αποστάσεις και προσωπική υγιεινή λέει ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci
Αφού έσπασαν το φράγμα των 200.000 θανάτων, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ξεπέρασαν και τα 7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 20% και πλέον των παγκόσμιων μολύνσεων.
Το νέο αυτό ρεκόρ καταγράφεται τη στιγμή που έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, οι οποίες και με εξαίρεση την Πολιτεία του Οχάιο, ανέφεραν περισσότερες μολύνσεις τις τελευταίες 4 εβδομάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία της Νότια Ντακότα είχε αύξηση της τάξης του 166% ενώ τα κρούσματα στην Πολιτεία της Βόρεια Ντακότα διπλασιάστηκαν σε 8.752 κρούσματα τον Σεπτέμβριο από 4.243 που ήταν τον Αύγουστο.
Πρώτη σε κρούσματα είναι η Καλιφόρνια με τουλάχιστον 800.000 μολύνσεις και ακολουθούν το Τέξας, η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι τον Σεπτέμβριο, σχεδόν οι μισές από τις 50 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων, με τον ημερήσιο μέσο όρο μολύνσεων να φτάνει τις 40.000.
Πάντως ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι στόχος είναι τα κρούσματα να πέσουν στα 10.000 πριν την έναρξη του φθινοπώρου και την εμφάνιση των εποχικών ιώσεων.
Μάλιστα ο Fauci ανέφερε ότι ακόμα και εάν βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και της προσωπικής υγιεινής.
«Το εμβόλιο δεν θα είναι 100% αποτελεσματικό και δεν θα το κάνει το 100% του πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει χώρος για τον κορωνοϊό να εξαπλωθεί.
Πιστεύω ότι αν εμβολιαστεί το 75% με 80% του πληθυσμού, θα είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα» τόνισε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης