Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα – Στοχευμένα τεστ από τον ΕΟΔΥ

Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα – Στοχευμένα τεστ από τον ΕΟΔΥ
Αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ από 557 σε 941 και σύντομα θα φτάσουν τις 1.200 είπε ο υπ.Υγείας
Περισσότερα από 900 είναι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star, ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι ήδη έχουν αρχίσει στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας.
«Ήδη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίες κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα» είπε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας ότι υλοποιείται η απόφαση για ξενοδοχεία καραντίνας «έτσι ώστε αυτούς τους υγειονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο νέοι με ήπια έως καθόλου κλινικά συμπτώματα, να μπορούμε να τους προστατεύσουμε - και τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας - έχοντάς τους σε μία μερική καραντίνα 14 ημερών ώστε να μην υπερμεταδόσουν τον ιό».
Σχετικά με τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ο κ.Κικίλιας υπογράμμισε ότι «αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας από 557 σε 941 και σύντομα θα φτάσουμε στις 1.200, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και παρέχοντας εκπαίδευση σε μία άνευ προηγουμένου μεταρρύθμιση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού».
«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα στην κρίση να πλησιάζουμε αυτή τη στιγμή τις 1.000 ΜΕΘ.
Με τη σημερινή κατάσταση καταφέραμε να μην έχουμε αναμονές στην Εντατική Θεραπεία.
Αυτό είναι το μείζον, το τεράστιο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης.
Αν θυμάστε, ήταν πολιτικό ρουσφέτι να βρει κανείς κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας.
Δεν θέλω να ξαναπαρουσιαστούν τέτοιες σκηνές, για αυτό και παρακαλώ όλους να σεβαστούμε τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ., να προσέξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, που, αν συμβεί αυτό γεωμετρικά, κανένα εθνικό σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει» είπε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS