Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daniel Ek (Spotify): Επενδύει 1 δις ευρώ στην Ευρώπη για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις

Daniel Ek (Spotify): Επενδύει 1 δις ευρώ στην Ευρώπη για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις
Μεταξύ των τομέων που ο Ek της Spotify αναμένεται να επενδύσει είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η μηχανική μάθηση και η βιοτεχνολογία.
Επένδυση ύψους 1 δις ευρώ αναμένεται να κάνει ο CEO της Spotify, Daniel Ek από τους πόρους του, ώστε να στηρίξει ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Μιλώντας διαδικτυακά σε online εκδήλωση, ο Ek δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια εστιάζοντας στην τεχνολογία και νέα εργαλεία που επικεντρώνονται στην επιστημονική καινοτομία.
Μεταξύ των τομέων που ο Ek αναμένεται να επενδύσει είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η μηχανική μάθηση και η βιοτεχνολογία.
«Θέλω να κάνω το κομμάτι μου., όλοι γνωρίζουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η πρόσβαση στο κεφάλαιο», δήλωσε ο Ek, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιτύχει ένα« νέο ευρωπαϊκό όνειρο »- παρόμοιο με αυτό του αμερικανικού ονείρου - την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του CEO της Spotify αγγίζει τα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με την επικείμενη επένδυση θα διαθέσει δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του πλούτου του.
Ο Ek εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας που εξαγοράστηκαν από τους αμερικανούς αντιπάλους τους, καθώς και για τους νέους επιστήμονες που εγκαταλείπουν την γηραιά ήπειρο για τη Silicon Valley σύμφωνα με το CNBC.
Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ είναι ο γίγαντας Stripe,όπου οι Ιρλανδοί ιδρυτές της πήγαν στην Καλιφόρνια για να χτίσουν την εταιρεία τους.
«Απογοητεύομαι πολύ όταν βλέπω Ευρωπαίους επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν τα εκπληκτικά οράματά τους και προσανατολίζονται νωρίς σε μη ευρωπαϊκές εταιρείες ή όταν κάποιο από τα πιο υποσχόμενα τεχνολογικά ταλέντα στην Ευρώπη φεύγουν επειδή δεν αισθάνονται πολύτιμοι εδώ», δήλωσε ο Ek.
Η Ευρώπη θεωρείται συχνά ότι υστερεί συγκριτικά με ΗΠΑ και την Κίνα όσον αφορά την τεχνολογία.
Ενώ αυτές οι δύο υπερ δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο - Amazon , Microsoft , Tencent και Alibaba - η Ευρώπη δεν έχει ακόμη σημειώσει παρόμοια κλίμακα επιτυχίας στον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης