Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Θα περάσουν χρόνια μέχρι η παγκόσμια οικονομία να φτάσει στα επίπεδα του 2019

ΔΝΤ: Θα περάσουν χρόνια μέχρι η παγκόσμια οικονομία να φτάσει στα επίπεδα του 2019
Θα περάσουν χρόνια μέχρι η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα να φτάσει στα επίπεδα του 2019, επεσήμανε το Νο 2 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Geoffrey Okamoto
Θα περάσουν χρόνια μέχρι η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα να φτάσει στα επίπεδα του 2019.
Αυτό επεσήμανε το Νο 2 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Geoffrey Okamoto, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών των ΗΠΑ.
Μερικοί Οργανισμοί έχουν αποστασιοποιηθεί από το αφήγημα για ανάκαμψη τύπου V, που ευαγγελίζονται κάποια από τα χρηματοοικονομικά κέντρα εξουσίας και σε ορισμένοι οικονομολόγοι (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται για την κυβέρνηση Trump).
«Η παγκόσμια οικονομία θα πάρει χρόνια να επουλωθεί.
Θα περάσει καιρός προτού επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019» ανέφερε ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ.
Ως ΔΝΤ προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες κρίσεις προκύψουν.
Σύμφωνα με τον Okamoto, «μιλάμε για μια ... επιστροφή στην ανάπτυξη που θα διαρκέσει μερικά χρόνια.
Πολλές χώρες, στην πορεία, πιθανότατα θα χρειαστούν βοήθεια».
Το Ταμείο, από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του έτους, έχει προσφέρει συνολικά 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε 79 χώρες.
Εξ αυτών οι 20 ανήκουν στη Λατινική Αμερική, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Τα κράτη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είδαν τις οικονομίες τους να συνθλίβονται από την ύφεση που προκαλείται από τον ιό.
Ο Okamoto είπε ότι αξιωματούχοι του ΔΝΤ βρίσκονται σε συζητήσεις με τις χώρες του G-20 για «προσωρινή παράταση σε ό,τι αφορά το μέτρο αναστολής στις επίσημες διμερείς πληρωμές υπηρεσιών χρέους από χώρες χαμηλού εισοδήματος στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αναστολής Υπηρεσιών Χρέους (DSSI)».

Ο Νο.2 αξιωματούχος του ΔΝΤ είπε επίσης ότι στο Ταμείο ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του χρέους των υπερχρεωμένων οικονομιών των αναδυόμενων αγορών.
Τα δημόσια οικονομικά πολλών κρατών, που ήταν ήδη επιβαρυμένα, αντιμετωπίζουν μια έκρηξη του χρέους λόγω της σφοδρής ύφεσης που επέφερε η πανδημική κρίση.
Τέλος, ο Okamoto κάλεσε τις πλούσιες ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, που είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ταμείου, να συνεισφέρουν περισσότερο ώστε να βοηθηθούν τα αναπτυσσόμενα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης