Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα πλήξει - ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία

tags :
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα πλήξει - ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η  Πολιτική Προστασία
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για ισχυρή κακοκαιρία ξανά στο Ιόνιο, με τα νησιά να μετρούν ακόμη τις «πληγές» τους από το πέρασμα της «κακοκαιρίας Ιανός».
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για ισχυρή κακοκαιρία ξανά στο Ιόνιο, με τα νησιά να μετρούν ακόμη τις «πληγές» τους από το πέρασμα της «κακοκαιρίας Ιανός».
Η νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει από τη νύχτα της Παρασκευής και να διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα.
Ειδικότερα, δύο διαδοχικές διαταραχές από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας αλλά και κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
Όπως αναφέρεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα, που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ.
Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα και οι διαδοχικές διαταραχές που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα είναι τα κύρια αίτια αυτής της μεταβολής του καιρού.

Πολιτική Προστασία: Alert για την επιδείνωση του καιρού
 
Εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες καθώς εκτός από την κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο υπάρχει προειδοποίηση και για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών. Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς επίσης οι δήμοι και οι περιφέρειες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων συνιστά στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 από την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο (26-09-2020) θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.
 
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
 
1. Τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
2. Το Σάββατο (26-09-2020):
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία η Δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.
γ. Πιθανώς η Δυτική και η Βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.
3. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης