Στημένο παιχνίδι η κόντρα Ελλάδος – Τουρκίας ο διάλογος είχε προσυμφωνηθεί – Θα δοθεί η ΑΟΖ του Καστελόριζου – Η ΕΕ προς πολυμερή διάσκεψη για την Α. Μεσόγειο

Στημένο παιχνίδι η κόντρα Ελλάδος – Τουρκίας ο διάλογος είχε προσυμφωνηθεί  – Θα δοθεί η ΑΟΖ του Καστελόριζου – Η ΕΕ προς πολυμερή διάσκεψη για την Α. Μεσόγειο
Το παιχνίδι είναι στημένο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας…
Η επικοινωνιακή καταιγίδα Ελλάδος και Τουρκίας, η εμπλοκή της Γαλλίας με την Pax Mediterranea, τα παιχνίδια πολέμου με το Oruc Reis, τις φρεγάτες και όλο το σκηνικό πολέμου που δημιουργήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ανατολικό Αιγαίο… είναι σικέ... είναι στημένο παιχνίδι με ένα στόχο να γίνει η μοιρασιά και να νομιμοποιηθεί η μοιρασιά. 
Σικέ - στα Γαλλικά chiqué - σημαίνει προσυμφωνημένο αποτέλεσμα και ο εκπρόσωπος του Edogan του Προέδρου της Τουρκίας Ibrahim Kalin έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη… την οποία ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός έως σήμερα δεν έχει τολμήσει να αποκαλύψει…
Τι είπε ο εκπρόσωπος του Erdogan;
Αποκάλυψε την συμπεριλάμβανε η έγγραφη συμφωνία την οποία σε άρθρο του είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…
Ενώ Ελλάδα και Τουρκία πουλούσαν παραμύθια σε έλληνες και τούρκους ότι οι δύο χώρες πάνε σε πόλεμο, ότι το ναυτικό των δύο χωρών προετοιμάζεται για σύρραξη και θερμό επεισόδιο…. Erdogan και Μητσοτάκης πριν 1,5 μήνα είχαν συμφωνήσει όχι μόνο την έναρξη του διαλόγου αλλά και το πλαίσιο του διαλόγου.
Ενώ οι έλληνες πίστευαν – λανθασμένα – ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι κοντά σε σύρραξη λόγω του Oruc Reis το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας που αλώνιζε στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα να μην κάνει τίποτε… παρασκηνιακά και εν κρυπτώ Μητσοτάκης και Erdogan είχαν συμφωνήσει στην έναρξη διαλόγου.
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως το bankingnews το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει το ζήτημα, ήδη από αρχές Αυγούστου 2020 παρουσιάσαμε την πληροφορία ότι το ψυχροπολεμικό κλίμα Ελλάδος – Τουρκίας είναι κατασκευασμένο, σικέ, είναι πολιτική απάτη.
Γιατί δεν προχώρησε άμεσα ο διάλογος που είχε συμφωνηθεί γιατί η Ελλάδα και ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας υπέγραψε την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο και αυτό οι τούρκοι το θεώρησαν πρόκληση γιατί τους ακύρωνε την ΑΟΖ με την Λιβύη.

Σικέ, στημένο παιχνίδι το ψυχροπολεμικό κλίμα Ελλάδος – Τουρκίας

1)Όταν το πολεμικό ναυτικό Ελλάδος και Τουρκίας διαγκωνιζόταν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Erdogan και Μητσοτάκης είχαν προσυμφωνήσει την έναρξη του διαλόγου.
Η ελληνική κοινωνία πίστεψε το παραμύθι της σύγκρουσης.
Φάνηκε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο όταν το Oruc Reis το τουρκικό ερευνητικό σκάφος επί εβδομάδες βρισκόταν στην ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία… στην Ελλάδα μιλούσαν για πόλεμο αλλά κανείς δεν παρενόχλησε το Oruc Reis.
Αυτό ήταν μέρος του σχεδίου να αφήσει η Ελλάδα που δήθεν ετοιμαζόταν για πόλεμο – τέτοιες ανοησίες πίστεψε ο έλληνας – το Oruc Reis να αλωνίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

2)Την ίδια στιγμή ο γαλλικός τσαμπουκάς του Macron του Γάλλου Προέδρου στην Ανατολική Μεσόγειο δήθεν ότι επιτίθεται στην Τουρκία είχε διττό στόχο… να προωθήσει την Pax Mediterranea και ταυτόχρονα να πουλήσει 18 Rafale γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα.
Κατασκεύασαν μια τεχνική κόντρα, μια σικέ κόντρα για να ξεφορτώσουν οι γάλλοι στην Ελλάδα 18 Rafale.
Η Γαλλία αποκαλύπτεται ότι σχεδιάζει την Pax Mediterranea όχι προφανώς με την Ελλάδα – άλλη ελληνική ανοησία – αλλά με την Ιταλία.
Η ανάλυση του Ισπανικού ινστιτούτου El Cano Royal Institute που απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης της Ισπανίας αποκαλύπτει πως στήνεται η Pax Mediterranea με επίκεντρο την Λιβύη.

3)Το πόσο στημένο είναι το παιχνίδι φάνηκε από την απόφαση να αναβληθεί η Σύνοδος Κορυφής και από 24 και 25 Σεπτεμβρίου έχει μεταφερθεί για την 1 και 2 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για αστείο παραμύθι ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να επιβάλλει κυρώσεις.
Η Tocci η σύμβουλος του Borell για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ ήταν ξεκάθαρη… ξεχάστε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Ήταν ξεκάθαρο τι συμβαίνει, σχεδόν το 75% των χωρών της ΕΕ τάσσεται ξεκάθαρα κατά της επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Φάνηκε περίτρανα στο forum MED7 των 7 κρατών της Μεσογείου όπου Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία τάχθηκαν κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.
Η Ιταλία και η Τουρκία συνεργάζονται στην Λιβύη οπότε ήταν αδύνατο να βρεθούν σε αντίπαλο στρατόπεδο – αν και εσχάτως προωθείται και η ιταλογαλλική σύμπλευση όχι όμως για την Ελλάδα αλλά για την Pax Mediterranea.

4)Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Mohammed Siyale που εκπροσωπεί την επίσημη κυβέρνηση που υποστηρίζεται από την Τουρκία…. ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με την Ελλάδα και τη Μάλτα για να διαπραγματευτεί τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων «με τρόπο που δεν βλάπτει τα συμφέροντα της Λιβύης».
Να σημειωθεί ότι η Λιβύη και η Τουρκία ανακήρυξαν ΑΟΖ εις βάρος των ελληνικών θαλάσσιων δικαιοδοσιών.

5)Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Charles Michel δήλωσε ότι υπέβαλε πρόταση πολυμερούς διάσκεψης με τον ΟΗΕ για την Ανατολική Μεσόγειο και ότι οι περισσότεροι από τους παράγοντες της περιοχής ανταποκρίθηκαν θετικά.
Και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε θετικά.

6)Η κόντρα, η δήθεν ανάφλεξη της Ανατολικής Μεσογείου ήταν παραμύθια για εσωτερική κατανάλωση.
Ο στόχος όλων αυτών των κινήσεων δήθεν πολέμου, δήθεν  σύγκρουσης, δήθεν θερμού επεισοδίου ήταν ένας… για να μπορέσουν Ελλάδα και Τουρκία να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως και ήρθαν.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει κατ΄ ελάχιστο 20 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και έως 60-70 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα νοτίου του Καστελόριζου την ΑΟΖ για να την εκμεταλλευτεί καθώς το Oruc Reis έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου προσχηματικά, στηρίζεται στην Συνθήκη της Λωζάνης και το επικαλείται γιατί υπάρχει μια υπόνοια νομιμότητας στο τουρκικό επιχείρημα.
Η Τουρκία έναντι της μεγάλης ελληνικής παραχώρησης θα εγκαταλείψει την Mavi Vatan την Γαλάζια Πατρίδα και μαζί τις γκρίζες ζώνες.
Γνωρίζουν και οι δύο πλευρές ότι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απαιτεί 4-5 χρόνια για να αποφανθεί, υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Ελλάδα και Τουρκία… μπορούν να περιμένουν 4-5 χρόνια;
Προφανώς και αυτό αποτελεί απόδειξη σικέ, στημένου παιχνιδιού.

7)Δεν είναι τυχαίο ότι η αμερικανική διπλωματία όπως εκφράστηκε δια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας... ήταν αποκαλυπτική. 
"Ο Χάρτης της Σεβίλλης του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης και του Καθηγητή Vivero δεν είναι νομικό κείμενο αλλά πανεπιστημιακή μελέτη" είπαν οι αμερικανοί.
Όμως κατά ένα παράδοξο τρόπο ο Χάρτης της Σεβίλλης καθόρισε τις ΑΟΖ όλης της Ευρώπης και βεβαίως της Ανατολικής Μεσογείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιο ειδικά την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φωνές ορισμένων ισπανών καθηγητών ότι... μπορεί να αδικήθηκε η Τουρκία στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες γιατί στην σύνταξη του Χάρτη της Σεβίλλης επικράτησε το συμφέρον της Ευρώπης και η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή όμως έρχεται ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Pompeo στην Ελλάδα.... ο οποίος μπορεί σε λίγους μήνες να μην είναι υπουργός της αμερικανικής κυβέρνησης....
Όμως από την άλλη ο Biden ο υποψήφιος των δημοκρατικών στις ΗΠΑ έχει εκφραστεί θετικά για τις ελληνικές θέσεις και η αφοπλιστική Pelosi η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων...  δήλωσε
«Γνωρίζουμε ποιους θαυμάζει ο Trump», είπε η Pelosi.
Θαυμάζει τον Putin της Ρωσίας, τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας, τον Erdogan της Τουρκίας.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι στην Τουρκία ή στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει δημοκρατία.
Είστε στις ΗΠΑ που κυβερνάται με βάση την δημοκρατία» κατέληξε η Pelosi προκαλώντας προφανώς την αντίδραση της Τουρκικής Κυβέρνησης....


Συμπέρασμα

Το bankingnews έγκαιρα είχε αναλύσει τις εξελίξεις και πάρει μια θέση, να προβάλει τα τουρκικά επιχειρήματα καθώς το παιχνίδι είναι στημένο.
Ο έλληνας πίστεψε ότι πάει για πόλεμο, χαλαρώστε… το μόνο που δεν θα συμβεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι πόλεμος.
Το θέμα είναι πως ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η παραχώρηση της ΑΟΖ του Καστελόριζου είναι προς το εθνικό συμφέρον… όπως ήταν προ το εθνικό συμφέρον η Συμφωνία των Πρεσπών να υποθέσουμε;
Το παιχνίδι είναι στημένο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας…
Image
Image
Γεωπολιτικός Αναλυτής
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS