Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Άγρια κόντρα δημοκρατικών ΗΠΑ με Τουρκία περί δικτατορίας – Στις 28 Μαρτίου 2021 το συνέδριο του AKP του Erdogan

Άγρια κόντρα δημοκρατικών ΗΠΑ με Τουρκία περί δικτατορίας – Στις 28 Μαρτίου 2021 το συνέδριο του AKP του Erdogan
Αφορμή αποτέλεσαν σχόλια της Pelosi «γνωρίζουμε ποιους θαυμάζει ο Trump» - Θαυμάζει τον Putin τον Ρώσο Πρόεδρο, τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας, τον Erdogan στην Τουρκία.
Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi των ΗΠΑ που ανήκει στον στρατόπεδο των δημοκρατικών και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Cabusoglu για τα περί… δικτατορίας στην Τουρκία.
Αφορμή αποτέλεσαν σχόλια της Pelosi «γνωρίζουμε ποιους θαυμάζει ο Trump».
Θαυμάζει τον Putin τον Ρώσο Πρόεδρο, τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας, τον Erdogan στην Τουρκία.
Ωστόσο, κύριε Πρόεδρε απευθυνόμενη στον Trump η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία, επίσης να σας υπενθυμίσω ότι στην Τουρκία ή στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει δημοκρατία.
Είστε στις ΗΠΑ που κυβερνάται από τη δημοκρατία» κατέληξε η Pelosi.
Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων Biden του υποψηφίου των δημοκρατικών ο οποίος επέκρινε σφοδρότατα τον Erdogan για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικρίσεις από την CIA

Την ίδια στιγμή ο πρώην σύμβουλος της CIA Henri Barkey, ανέφερε ότι η μελλοντική πορεία της Ανατολικής Μεσογείου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ.
Έχοντας καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Trump τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, φαίνεται δύσκολο για τον Erdogan να διατηρήσει καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Biden που πιθανότατα θα αναλάβει την εξουσία.
Από το 1974 η Τουρκία που κατέλαβε την Βόρεια Κύπρο, είναι επιθετική και εργάστηκε για να επεκταθεί εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Αρνείται να αναγνωρίσει τις ΑΟΖ μεγάλων ελληνικών νησιών όπως η Κρήτη.

Επικριτικός και ο πρώην γερμανός Πρέσβης στην Τουρκία

Ο πρώην πρέσβης της Γερμανίας Martin Erdmann απευθυνόμενος στην ΕΕ σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να περιμένει να φύγει ο Erdogan
Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί.
Όταν έρθει εκείνη η ημέρα και πάλι, η θέληση των φίλων της Τουρκίας θα καθορίσουν την τύχη της Τουρκίας διώχνοντας τον Erdogan.

Σκληρή αντίδραση Çavuşoğlu κατά της Pelosi

«Θα μάθετε να σέβεστε την Τουρκία και την βούληση του τουρκικού λαού» ήταν η απάντηση του τούρκου υπουργού εξωτερικών M. Cavusoglu στα σχόλια της N. Pelosi, επικρίνοντας τα σχόλια της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Είναι παραδειγματική η άγνοια της παρ΄ ότι βρίσκεται στην θέση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία.
Ο Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις της Pelosi.
Ο Altun είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος υποστήριξε αυτές τις επιθέσεις κατά της δημοκρατίας μας.
Επιτίθεται στην Τουρκία για να συγκεντρώσει πόντους στην εγχώρια πολιτική σκηνή, είναι αντίθετο με το πνεύμα των αμερικανικών συμφερόντων και των συμμάχων.
Η έκκλησή μας προς τους πολιτικούς των ΗΠΑ και ιδίως τους αριστερούς πολιτικούς είναι πριν επιτεθούν να θυμούνται ότι η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Το συνέδριο του AKP στις 28 Μαρτίου 2021

Το μεγάλο συνέδριο του AKP του κόμματος που κυβερνάει στην Τουρκία υπό τον Erdogan προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2021.
Στόχος του AKP είναι να διαθέτει 10,4 εκατ χιλιάδες μέλη έως το 2023.
Το συνέδριο είναι σημαντικό αφενός γιατί αφορά το κυβερνών κόμμα, αφετέρου γιατί τα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και Ελλάδα θα έχουν πάρει κάποια κατεύθυνση και προφανώς θα εξεταστούν ενδελεχώς στο Συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης