Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ακραία συντηρητική Barrett είναι η επιλογή Trump για το Ανώτατο Δικαστήριο

Η ακραία συντηρητική Barrett είναι η επιλογή Trump για το Ανώτατο Δικαστήριο
Η 48χρονη δικαστής διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την καθολική εκκλησία και είναι πολέμια του δικαιώματος στην  άμβλωση
Η Amy Coney Barrett, είναι η πιθανή αντικαταστάτρια της θρυλικής Ruth Bader Ginsburg που έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ο Donald Trump αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα σήμερα (26/9) το όνομά της, αν και είχε δηλώσει πολλούς μήνες νωρίτερα ότι «την κρατά για τη θέση της Ginsburg.
Η επιλογή Trump αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τη Γερουσία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία, ωστόσο οι Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στην κάλυψη της θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο  σχεδόν πέντε εβδομάδες πριν από τις Αμερικανικές εκλογές.
Κι αυτό γιατί εάν ο Biden τις εκλογές, τότε εκείνος θα διορίσει τον αντικαταστάτη της Δημοκρατικής Ginsburg, γεγονός που δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες σε 6 -3.
Εάν ωτσόσο επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ότι η 48 χρονη Δικαστής Amy Coney Barrett θα γίνει η πέμπτη γυναίκα που υπηρετεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Η Barrett είχε διοριστεί το 2017 από τον Trump, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σικάγο ενώ διαθέτει τη στήριξη των ακραίων συντηρητικών στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα με την ίδια να διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την καθολική εκκλησία.
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση της Catherine Glenn Foster, προέδρου της ομάδας ενάντια στις αμβλώσεις American United For Life, η οποία επαίνεσε τον Αμερικανός πρόεδρο για τη «γενναία και φιλόδοξη επιλογή του» και χαρακτήρισε την Barrett «τον καλύτερο και πιο καταρτισμένο διάδοχο» του Ginsburg.
Η επιλογή της, όμως αντιμετωπίστηκε με ανησυχία από τις φιλελεύθερες ομάδες υπεράσπισης του Δικαιώματος στην άμβλωση, ένα ανοικτό ακόμη ζήτημα στις ΗΠΑ, καθώς η Barrett θα μπορούσε με την ψήφο της στο Ανώτατο Δικαστήριο να  ανατρέψει την περίφημη απόφαση  Roe v. Wade του 1973 η οποία νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.
Είναι παντρεμένη και μητέρα 7 παιδιών, δύο από τα οποία είναι υιοθετημένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης