Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα περάσουν μήνες για να γίνει γνωστός ο νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ (3/11)

Trump: Θα περάσουν μήνες για να γίνει γνωστός ο νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ (3/11)
Για πολιτικό χάος προειδοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις εκλογές
Ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 μπορεί να μην είναι γνωστός για μήνες, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου αντανακλά τη δυσπιστία του απέναντι στην επιστολική ψήφο, που ενδεχομένως να κρίνει και το αποτέλεσμα της κάλπης.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εωσότου γίνει γνωστός ο νικητής, καθώς θα καταφθάνουν ψηφοδέλτια για καταμέτρηση και μετά την ημέρα των εκλογών.
Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Βιρτζίνια, ο Trump είπε ότι θα προτιμούσε να μάθει γρήγορα αν κέρδισε ή αν έχασε, αντί να περιμένει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.
«Θα προτιμούσα το βράδυ των εκλογών να ξέρω ποιος είναι ο νικητής  αλλά αυτός μπορεί να μην είναι γνωστός για μήνες, πρόκειται για χάος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Είναι απίθανο να γίνει γνωστός ο νικητής το βράδυ των εκλογών, μπορεί να προηγούμαι και να καταφθάνουν συνεχώς ψηφοδέλτια», συνέχισε.
Δικαστικές αποφάσεις επιτρέπουν στις πολιτείες του Μίτσιγκαν, της Πενσυλβάνια, του Ουισκόνσιν και της Βόρειας Καρολίνας να προσμετρήσουν ψηφοδέλτια και μετά τις 3 Νοεμβρίου, αρκεί να έχουν σταλεί μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι περισσότεροι Δημοκρατικοί παρά Ρεπουμπλικάνοι σκοπεύουν να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου για να αποφύγουν την έκθεσή τους σε πολυσύχναστα μέρη λόγω Covid -19.
Η πλευρά Trump έχει καταθέσει αγωγές σε πολλές πολιτείες για τον περιορισμό της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου.
Ο Trump τις τελευταίες ημέρες αρνήθηκε να δεσμευτεί για μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας εάν χάσει τις εκλογές από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden και πρόσθεσε πως θα αναμένει από το Ανώτατο Δικαστήριο την ανακήρυξη του νικητή, σημειώνει το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης