Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid -19: Καθολικό lockdown στη Μαδρίτη ζήτησε ο Ισπανός υπουργός Υγείας

Covid -19: Καθολικό lockdown στη Μαδρίτη ζήτησε ο Ισπανός υπουργός Υγείας
«Η Μαδρίτη βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρού κινδύνου και είναι καιρός να ενεργήσει με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας
Να εντείνουν τα περιοριστικά μέτρα στη Μαδρίτη λόγω του Covid -19 προέτρεψε τις τοπικές αρχές ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας, λέγοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο».
Η Μαδρίτη επέκτεινε το μερικό lockdown την Παρασκευή (25/9/2020) σε αρκετές περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, απορρίπτοντας τις συστάσεις της κεντρικής κυβέρνησης για καθολική καραντίνα στην πρωτεύουσα.
«Η Μαδρίτη βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρού κινδύνου και είναι καιρός να ενεργήσει με αποφασιστικότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Salvador Illa.
«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους και τις γειτονικές περιοχές», είπε, καλώντας τις περιφερειακές αρχές της πρωτεύουσας να «δώσουν προτεραιότητα στην υγεία των πολιτών».
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 12.272 την Παρασκευή (25/9) σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Συνολικά η Ισπανία μετρά 716.481 κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός στη Δυτική Ευρώπη. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιπλοκές του Covid -19.
Οι Ισπανοί υπέστησαν ένα από τα αυστηρότερα lockdowns της Ευρώπης από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν δεν τους επιτρεπόταν σχεδόν να βγουν από τα σπίτια τους.
Αλλά μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στις 21 Ιουνίου, η πανδημία αναζωπυρώθηκε, αναφέρει το Reuters.
Οι περισσότερες από τις 45 περιοχές της Μαδρίτης που καλύπτονται από τους νέους περιορισμούς είναι περιοχές πληθυσμιακής πυκνότητας και χαμηλού εισοδήματος, προκαλώντας διαμαρτυρίες για «περιορισμό των φτωχών στρωμάτων».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης