Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεργία, κορωνοΐός και Brexit «βουλιάζουν» την κυβέρνηση Johnson και τη δημοτικότητά του

Ανεργία, κορωνοΐός και Brexit «βουλιάζουν» την κυβέρνηση Johnson και τη δημοτικότητά του
Η κυβέρνηση εμφανίζει ήδη συμπτώματα κόπωσης καθώς τα πράγματα δεν δουλεύουν από μέσα, σχολιάζει το Bloomberg
O Boris Johnson δεν διανύει την καλήτερη περίοδο της πρωθυπουργικής του καριέρας.
Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοΐού, η αύξηση της ανεργίας και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit με τις Βρυξέλλες, κάνουν τους επόμενους μήνες ιδιαίτερα δύσκολους για την διακυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού.
Όπως αναφέρει το Bloomberg,τα κρούσματα κατέγραψαν την Παρασκευή (25/9) νέο ημερήσιο ρεκόρ, μία ημέρα αφότου το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σταματά να "σώζει" εκατοντάδες χιλιάδες  βρετανούς από την ανεργία.
Κι αυτό γιατί στους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος του Johnson έχει ξεσπάσει μια πραγματική εξέγερση για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα οποία διαφωνούν οι επιχειρηματίες οι οποίοι θεωρούν ότι θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε χρεοκοπία.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι συζητήσεις με την ΕΕ για την εμπορική  συμφωνία μετά το Brexit δεν φαίνεται να οδεύει προς επίλυση κάτι που θα βοηθούσε στην αποφυγή περισσότερου χάους πριν συνεχιστούν οι συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα.
Και ενώ οι επιπτώσεις της πανδημίας πιέζουν κι άλλες χώρες, η κρίση που έχει προκληθεί στη Βρετανία φαίνεται να παγιώνεται με την κυβέρνηση να έχει πολλά μέτωπα ανοικτά, κάτι που δεν παρατηρείται και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Οι επιχειρήσεις παραπονιούνται ότι η κυβέρνηση δεν τους παρέχει οικονομική υποστήριξη και προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις, το σύστημα υγείας καταρρέει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για τεστ κορωνοΐού λίγο πριν ξεσπάσουν  και τα κρούσματα της εποχικής γρίπης.
"Η Νταουνιγκ στρίτ εμφανίζει ήδη συμπτώματα κόπωσης καθώς τα πράγματα δεν δουλεύουν από μέσα" σχολιάζει το Bloomberg υπογραμμίζοντας ότι "ο Johnson βλέπει τη δημοτικότητα του να μειώνεται και δεν μπορεί να κάνει και πολλά". 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης