Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Νέες διαδηλώσεις μετά την ξαφνική ορκωμοσία Lukashenko και συλλήψεις γυναικών

Λευκορωσία: Νέες διαδηλώσεις μετά την ξαφνική ορκωμοσία Lukashenko και συλλήψεις γυναικών
Σε βίντεο εμφανίζονται αστυνομικοί να τραβούν γυναίκες διαδηλωτές από τα χέρια και τα πόδια και να τις οδηγήσουν στα αστυνομικά βαν
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στη Λευκορωσία πήραν εκατοντάδες γυναίκες, που διαδήλωσαν σήμερα (26/9) κατά του προέδρου Lukashenko φωνάζοντας "ντροπή" για την εκλογική νοθεία στις εκλογές του Αυγούστου που του έδωσε μία ακόμη θητεία, την έκτη κατά συνέχεια στην προεδρία.
Και ενώ η διαδήλωση ήταν ειρηνική στο κέντρο του Μινσκ, βαν της αστυνομίας είχαν πάρει ήδη τη θέση τους στους δρόμους ενώ σύντομα ξεκίνησαν και οι συλλήψεις.
Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna ανέφερε πως τουλάχιστον 10 διαδηλωτές συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται γυναίκες που τις τραβούν από τα χέρια και τα πόδια για να τις οδηγήσουν στα αστυνομικά βαν.
Οι διαδηλώσεις οργανώνονται σχεδόν καθημερινά στη Λευκορωσία μετά την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Αυγούστου, στην οποία ο Lukashenko εμφανίζεται να έχει κερδίσει με το απίστευτο ποσοστό του 80%, με τους πολίτες, την αντιπολίτευση και διεθνείς παρατηρητές  να κάνουν λόγο για εκτεταμένη νοθεία.
Το ήδη τεταμένο κλίμα επιδεινώθηκε μετά την ορκωμοσία Lukashenko, σε μια απρόσμενη τελετή που εξόργισε τους πολίτες.
Οι διαδηλωτές είχαν δηλώσει ότι οι κινητοποιήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου θα είναι "μια εορταστική γενική πρόβα για μια αρμόζουσα ορκωμοσία από τον λαό".
"Αφήστε μας να σας δείξουμε ποιος είναι ο πραγματικός πρόεδρος" φώναζαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης